default-image

Πως άλλαξε η ζωή 12 προσφύγων μετα την παρέμβαση του Πάπα

Ελλάδα
Πως άλλαξε η ζωή 12 προσφύγων μετα την παρέμβαση του Πάπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωής τους άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη και βρέθηκαν από τους προσφυγικούς καταυλισμούς να κάνουν μια καλύτερη ζωή στη Ρώμη. Οι 12 πρόσφυγες που πήρε μαζί του ο Πάπας στο ταξίδι της επιστροφής από την Ελλάδα προς την Ιταλία, «χτίζουν» πλέον μια νέα ζωή.

Πλέον σύμφωνα με το iefimerida.gr μένουν σε κέντρο φιλοξενίας στη Ρώμη και δύο εξ' αυτών μίλησαν στο BBC για το νέο τους ξεκίνημα, την ιστορία τους, το παρελθόν, το δώρο του Πάπα και το μέλλον της οικογένειάς τους.

"'Ηθελα να σώσω την οικογένειά μου"

Η Nour Issa, 30 ετών είναι παντρεμένη με τον Hassan Zaheda και έχουν έναν γιο δύο ετών, τον Riad.

«Είναι πολύ δύσκολο για μας, γιατί δεν είμαστε ούτε με το συριακό σύστημα, ούτε με τους Ισλαμιστές. Γι'αυτό έπρεπε να φύγουμε από τη Συρία. Ήμασταν στον καταυλισμό της Λέσβου και το προηγούμενο βράδυ της άφιξης του Πάπα, ήρθαν και πήραν συνεντεύξεις από αρκετές οικογένειες. Μας είπα μετά, ετοιμαστείτε, θα φύγετε μαζί με τον Πάπα. Σοκαριστήκαμε, ήταν σαν όνειρο. Ήταν σοκ για μένα, δεν ήμασταν συνηθισμένοι στα media. Τώρα, είμαστε διάσημοι», λέει η Issa, ενώ μιλώντας για τον ποντίφικα, τον χαρακτηρίζει «καλό άνθρωπο», που συμπεριφέρεται σαν πατέρας που θέλει, να σώσει τα παιδιά του.

«Κάποια στιγμή, έπρεπε να πάρω μία απόφαση, να δραπετεύσω από τη Συρία, γιατί ήθελα να σώσω την οικογένειά μου και να μείνουμε μακριά από τους τρομοκράτες», λέει ο Hassan, ο άλλος πρόσφυγας που μίλησε στην κάμερα του BBC. 

Και οι δύο, έχουν ξεκινήσει μαθήματα ιταλικών, ενώ έχουν κάνει αίτηση για άσυλο και ελπίζουν, ότι μετά από αυτό, θα μπορέσουν να βρουν μία δουλειά, για να ενταχθούν ομαλά στην ιταλική κοινωνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News