default-image

Συνάντηση υπουργού Εργασίας αύριο με τους δημοσιογράφους

Ελλάδα
Συνάντηση υπουργού Εργασίας αύριο με τους δημοσιογράφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τριμερή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό κ. Τάσο Πετρόπουλο, για την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προχωρούν αύριο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον 8ο όροφο του υπουργείου Εργασίας (Σταδίου 29) στις 9 π.μ.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοινώνοντας τριμερή συνάντηση αύριο «για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Επειδή θέλουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, έχω καλέσει αύριο σε μία τριμερή συνάντηση τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του γραπτού Τύπου όσο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου, το οποίο οι δανειστές απαίτησαν να καταργηθεί, θεωρώντας το ως κοινωνικό πόρο».

Αναφερόμενος συνολικά στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας-Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος-Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων», που κατατέθηκε στη Βουλή, το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός δήλωσε ότι «πρόκειται για μία μείζονα μεταρρύθμιση, που, για πρώτη φορά, εφαρμόζει ενιαίους κανόνες για όλους, στο πλαίσιο της αρχής της ισονομίας και με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αναλυτικά στη συνάντηση θα εκπροσωπηθούν:

1. ΠΟΕΣΥ

3. ΕΣΗΕΜΘ

11.  ΕΝΕΔ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News