default-image

Μητσοτάκης: Τέλος στην παρακμή, την ασφυξία και τον διασυρμό

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Τέλος στην παρακμή, την ασφυξία και τον διασυρμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα του 10ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας κλείνοντας τις εργασίες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του κόμματος κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την εξουσία μια ώρα αρχύτερα για «να μπει ένα τέλος στην παρακμή, στην ασφυξία και στον διασυρμό της χώρας», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτός που κέρδισε εκλογές υποσχόμενος ότι θα σκίσει το μνημόνιο κατάφερε να φορτώσει τη χώρα με δύο μνημόνια μέσα σε εννέα μήνες».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «μόνο μια νέα αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει το έργο της ανασυγκρότησης της χώρας».

«Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζητά λύτρωση. Λύτρωση από το ψέμα. Λύτρωση από την ανικανότητα. Ζητά απεγνωσμένα οξυγόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα.

«Είχα δεσμευθεί ότι σε 111 μέρες θα αλλάξουμε τη ΝΔ. Τίμησα την εντολή σας. Αλλάξαμε το κόμμα μας και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε ενώ πρόσθεσε ότι «η ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία είναι ο κύριος εκφραστής, του χώρου της λογικής, του μέτρου και της ευρωπαϊκής ομαλότητας».

Ωστόσο, αναγκαία συνθήκη, όπως είπε, για να γίνει πράξη το όραμα της ΝΔ για την Ελλάδα είναι «να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του».

«Σας καλώ όλες και όλους σε κοινή συστράτευση, να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση των ανικάνων, να δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, καθώς όπως είπε «αυτό που συμβαίνει σήμερα έχει ξεφύγει από κάθε όριο, η ίδια κυβέρνηση κατηγορεί τους θεσμούς πλήττοντας το κύρος τους. Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μορφή επιδημίας και προσβάλλει ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα της ελληνικής κοινωνίας. Η Πρώτη φορά Αριστερά κατάφερε να μεγεθύνει όλες τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης χωρίς να έχει να επιδείξει κανένα από τα επιτεύγματά της».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και λόγω της «κατάληψης», όπως ανέφερε, του κρατικού μηχανισμού από φίλους, κολλητούς και συντρόφους.

«Ένα μπουλούκι φίλων, κολλητών, συντρόφων έχει καταλάβει τον κρατικό μηχανισμό. Συνέβαιναν και παλιά αυτά αλλά από την εξαίρεση έχουν γίνει πλέον ο κανόνας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Συνέχισε λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός προσλαμβάνει ως σύμβουλο κάποιον χωρίς βιογραφικό και με δόγμα η καριέρα είναι χολέρα. Προσλαμβάνει ένα μπουλούκι ανθρώπων. Ποτέ ξανά τόσοι υπουργοί δεν έχουν πει τόσες σαχλαμάρες σε τόσο σύντομο διάστημα».

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο εθνικό σχέδιο της ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους εταίρους, αλλά με αξιοποίηση αρχικά των προτάσεων του κόμματος.

«Τέλος στην παρακμή, τέλος στην ασφυξία, τέλος στον διασυρμό της χώρας, φύγετε μια ώρα αρχύτερα, είμαστε έτοιμοι για το καλό της πατρίδας να αναλάβουμε και ευθύνες που δεν μας αναλογούν και να χειριστούμε τις συνέπειες της δικής σας ανικανότητας».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και «στις θεσμικές αλλαγές και καινοτομίες που τόλμησε η Νέα Δημοκρατία, όπως θητεία στον πρόεδρο, μικρότερα όργανα, διαφάνεια, λογοδοσία στα μέλη του κόμματος και αξιολόγηση παντού».

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News