default-image

"Τα άκουσε χοντρά" ο ENISA από το Νότη Μαριά

Ελλάδα
"Τα άκουσε χοντρά" ο ENISA από το Νότη Μαριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευθεία επίθεση κατά της ηγεσίας του ENISA εξαπέλυσε σήμερα μιλώντας στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς.

Αντικείμενο της σημερινής συζήτησης ήταν η "Ανταλλαγή απόψεων με τον ENISA: Ο τομέας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ψηφιακή βιομηχανική πρωτοκαθεδρία" και ο Νότης Μαριάς ήταν ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που τα "έψαλε χοντρά" στην ηγεσία του ENISA για τις μεθοδεύσεις της να φύγει η έδρα του Οργανισμού από την Κρήτη.

Μάλιστα καθώς δεν άρεσαν αυτά που καταλόγιζε ο Νότης Μαριάς στην ηγεσία του ENISA και προκειμένου να προστατεύσουν τον γερμανό εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού γερμανοί ευρωβουλευτές μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος άρχισαν να διαμαρτύρονται ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής του ENISA άρχισε να χαμογελά ειρωνικά. Ακολούθησε δριμύτατη κριτική του Νότη Μαριά προς τον θρασύτατο γερμανό εκτελεστικό διευθυντή του ENISA ενώ ο Πολωνός Πρόεδρος της Επιτροπής και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αφαίρεσε το λόγο από τον Νότη Μαριά αντί να ανακαλέσει στην τάξη τον επικεφαλής του ENISA!

Ο Νότης Μαριάς σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την αίθουσα επισημαίνοντας με νόημα στον Πολωνό προεδρεύοντα ότι θα τα πουν... την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής.

Λίγο αργότερα o Πρόεδρος της Επιτροπής με ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τον Έλληνα Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή ζήτησε να γίνει στο γραφείο του Πολωνού Προέδρου συνάντηση του Νότη Μαριά με τον επικεφαλής του ENISA την οποία ο Νότης Μαριάς απέρριψε διαμηνύοντας για άλλη μια φορά ότι για τον ENISA θα τα πουν δημόσια στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής την προσεχή Τετάρτη.

Στην σημερινή παρέμβασή του ενώπιον της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι η εγκατάσταση του ENISA έγινε στο Ηράκλειο και μάλιστα στον χώρο του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας διότι εκεί υπάρχουν οι υποδομές, επισήμανε δε ότι ο ENISA συνεχώς επιδιώκει συστηματικά τη μεταφορά του στην Αθήνα και στη συνέχεια εκτός Ελλάδος. Για το λόγο αυτό μεθοδεύθηκε η δημιουργία ενός διοικητικού κέντρου του Οργανισμού στο Ηράκλειο και ενός επιχειρησιακού Κέντρου στην Αθήνα με αποτέλεσμα την αύξηση των λειτουργικών εξόδων.

Έτσι συνέχισε ο Νότης Μαριάς με πρόσχημα την μείωση των λειτουργικών εξόδων αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα ζητούν τώρα την λύση του με την κατάργηση της έδρας του Οργανισμού στο Ηράκλειο!! Τη στιγμή μάλιστα που στο Ηράκλειο ο Οργανισμός διαθέτει κτίριο 4500 τμ και τα θέματα του Ευρωπαϊκού Σχολείου έχουν ρυθμιστεί.

Επιπλέον όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς σύμφωνα με δημοσίευμα το οποίο και ανέγνωσε οι παχυλά αμειβόμενοι υπάλληλοι του Οργανισμού διαμαρτύρονται γιατί οι οικογένειές τους δεν μπορούν δήθεν να βρουν δουλεία στο Ηράκλειο!

Επισημαίνεται ότι ο Νότης Μαριάς είχε καταγγείλει πριν ένα χρόνο τις μεθοδεύσεις να φύγει ο ENISA από το Ηράκλειο σε Ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 28/4/2015.

Οψόμεθα λοιπόν στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής την προσεχή Τετάρτη όπου θα υπάρξει συνέχεια για την ηγεσία του ENISA.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News