default-image

Ημερίδα ενημέρωσης για την παραγωγή κρητικών προϊόντων

Ελλάδα
Ημερίδα ενημέρωσης για την παραγωγή κρητικών προϊόντων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημερίδα για την παρουσίαση της πορείας του  προγράμματος ανάπτυξης του συνεταιρισμού "Α.Σ. ΜΙΝΩΙΚΗ ΓΗ" και των προϊόντων που έχουν παραχθεί θα διεξαχθεί στις 24-4-2016  και ώρα 10:30 στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Μάρκος Καραναστάσης (κλειστό γυμναστήριο)  Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ηράκλειο .

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν το παγωτό και το σορμπέ φραγκόσυκου και να προμηθευτούν τις μαρμελάδες και τις σάλτσες λίγο πριν «βγουν» στην αγορά.

Στο πρώτο  μέρος της ημερίδας, το οποίο είναι ανοικτό για το ευρύ κοινό, ο Μανόλης Φλεμετάκης, Επίκουρος Καθηγητής στο  Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα μιλήσει για ένα θέμα που αφορά τον ρόλο και την αξία  των διατροφικών ισχυρισμών σε ένα προϊόν καθώς επίσης για την  αναγκαιότητα ανάδειξης της ταυτότητας της Κρητικής Αλόης και του Κρητικού Φραγκόσυκου.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας αφορά αποκλειστικά στα μέλη και σε αυτό θα γίνει ενημέρωση για την δυνατότητα συμμέτοχής του συνεταιρισμού σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης, θα αναλυθούν από την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για να βοηθήσει στην ανάπτυξη γραμμής παραγωγής και επεξεργασίας γέλης αλόης και νωπού φραγκόσυκου θέματα που αφορούν τις προσπάθειες υπέρβασης των προβλημάτων στον τομέα του μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή γέλης αλόης - για την οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά αλλά και για την αποχνούδωση του φραγκόσυκου .

Επίσης θα γίνουν ενημερώσεις από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που αφορούν στην βιολογική καλλιέργεια της αλόης και του φραγκόσυκου.

Στο τέλος της ημερίδας θα γίνει ανοικτή συζήτηση με τα μέλη για τις προϋπόθεσης  Ανάπτυξης των προϊόντων του Συνεταιρισμού και την είσοδος στις αγορές της Κοσμητικής, της Ξενοδοχειακής τροφοδοσίας και των Υπερτροφών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News