default-image

Ολες οι λεπτομέρειες για τις διπλές πανελλαδικές εξετάσεις

Ελλάδα
Ολες οι λεπτομέρειες για τις διπλές πανελλαδικές εξετάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας ξεκινούν στις 16 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις. Οι 103.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μια θέση από τις 69.985 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Τα μαθήματα στα σχολεία θα τελειώσουν την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι, οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές έχουν μια ιδιαιτερότητα, καθώς θα είναι διπλές, μιας και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν τόσο με το νέο σύστημα των ομάδων προσανατολισμού (4+1 μαθήματα), όσο και με το παλιό σύστημα των απλών κατευθύνσεων (6 μαθήματα).

Τις λεπτομέρειες για τις φετινές διπλές Πανελλαδικές εξετάσεις ορίζει το υπουργείο Παιδείας με σχετική εγκύκλιο η οποία εστάλη σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Σχετικά με τη διενέργεια των εξετάσεων σε επίπεδο σχολικής μονάδας ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ή σχετικά με την απόλυση των μαθητών, η αρμοδιότητα για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία ανήκει στη Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δ.Ε. του ΥΠΠΕΘ (για τα ΓΕΛ) και στη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ (για τα ΕΠΑΛ).

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα διενεργηθούν φέτος με διαδικασίες κοινές για το νέο και το παλαιό σύστημα.

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις παραπάνω πανελλαδικές εξετάσεις έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση - Δήλωση, με την οποία δήλωσαν όλα τα στοιχεία που αφορούν στη συμμετοχή τους στις εν λόγω εξετάσεις.

Παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι με το παλιό σύστημα θα είναι πολύ λιγότεροι σε όλα τα εξεταστικά κέντρα πρέπει να ακολουθηθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα που θα αφορά και τις δύο κατηγορίες καθώς δεν πρέπει να αδικηθεί κανένας υποψήφιος.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή σε σχολές και τμήματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει ή να είναι ήδη κάτοχοι απολυτηρίου απόφοιτοι ή να αποκτήσουν το απολυτήριο τον Ιούνιο του 2016 μαθητές-τελειόφοιτοι. Αλλιώς η συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις θεωρείται άκυρη και αποκλείονται από τις διαδικασίες επιλογής μηχανογραφικό δελτίο κ.τ.λ

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News