Ελλάδα

Μαριάς: Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε από τις Βρυξέλλες σε σημερινή συνέντευξή του στον παγκόσμιας εμβέλειας γνωστό τηλεοπτικό σταθμό Russia Today, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής η Τουρκία συνεχίζει την κατάληψη του 37% του κυπριακού εδάφους, παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και απειλεί την πατρίδα μας με casus-belli.

Επιπλέον, στην Τουρκία δεν υπάρχει δημοκρατία μιας και εκεί παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, κλείνουν εφημερίδες και φιμώνονται οι πολίτες, ενώ οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τους Κούρδους.

Επομένως, επισήμανε ο Νότης Μαριάς, η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε την Τουρκία η οποία υποθάλπει τα δουλεμπορικά κυκλώματα και έχει γεμίσει τα νησιά του Αιγαίου και την υπόλοιπη Ελλάδα με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Ο Νότης Μαριάς είπε επίσης ότι η Τουρκία εκβιάζει για άλλη μία φορά την Ε.Ε. απαιτώντας επιπλέον και νέα "μπαξίσια" από την Ευρώπη. Μάλιστα η Άγκυρα επιμένει για την κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες προκειμένου αυτοί να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς όμως να έχει εκπληρώσει τις 72 προϋποθέσεις που επιβάλει η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Για το λόγο αυτό η Τουρκία απειλεί να μην τηρήσει τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης και απειλεί να πλημμυρίσει Ελλάδα και Ευρώπη με χιλιάδες νέους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Η Τουρκία αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα στο προσφυγικό και μεταναστευτικό επεσήμανε με έμφαση ο Νότης Μαριάς.

Επισημαίνεται ότι είναι η τρίτη συνέντευξη του Νότη Μαριά στο γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

Η πρώτη συνέντευξη δόθηκε στις 22/03/2016 (https://www.youtube.com/watch?v=Wtt4jb1EJ3A) και αφορούσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και η δεύτερη στις 4/4/2016 (https://www.youtube.com/watch?v=17TZhzGEbBY&feature=youtu.be) σχετικά με τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το μεταναστευτικό, όπου ο Νότης Μαριάς είχε επισημάνει με νόημα ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει διάφορα τρικ προκειμένου να μην εφαρμόσει την εν λόγω Συμφωνία.

Σχόλια