default-image

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας στη Λέσβο τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ελλάδα
Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας στη Λέσβο τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παλαιστινιακής καταγωγής βασίλισσα Ράνια σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί ότι θα επισκεφθεί τη Λέσβο στις αρχές της Mεγάλης Eβδομάδας καλεσμένη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης International Rescue Committee.

Μέσω της οργάνωσης αυτής, η βασίλισσα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τη Λέσβο, που τους τελευταίους 15 μήνες είχε μετατραπεί σε πύλη εισόδου στην Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία και όχι μόνο.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε τόσο από την Πρεσβείας της Ιορδανίας στην Αθήνα όσο και από εκπρόσωπο της International Rescue Committee. Αλλά και ο συντονιστής του καταυλισμού των προσφύγων στον Καρά Τεπέ Σταύρος Μυρογιάννης, τον οποίο θα επισκεφθεί η βασίλισσα Ράνια, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, επιβεβαίωσε την επίσκεψη για την οποία έχει ενημερωθεί επίσημα καθώς και για την πρόθεσή της να επισκεφθεί τον καταυλισμό.

Πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω της τοπικής εφημερίδας της Μυτιλήνης «Νέα της Λέσβου», η βασίλισσα Ράνια ζήτησε να επισκεφθεί τον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ που δημιούργησε ο δήμος Λέσβου, έναν καταυλισμό που αποτελεί πρότυπο και έχει συγκεντρώσει εγκωμιαστικά σχόλια για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του.

Εκεί φιλοξενούνται και σήμερα εκατοντάδες πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες και ευπαθείς ομάδες που έχουν υποβάλει αιτήματα ασύλου και αναμένουν να εξετασθούν από τις αρμόδιες αρχές. Φιλοξενούνται επίσης πρόσφυγες οι οποίοι έφθασαν στο νησί πριν την 20η Μαρτίου οπότε και ίσχυσε η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και είναι ουσιαστικά εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, όσο τα βόρεια σύνορα παραμένουν κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε μαζί του 12 πρόσφυγες που ήταν ανάμεσα σε αυτούς τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News