default-image

Έλληνες φωτογράφοι τιμήθηκαν στα βραβεία Pulitzer

Πολιτισμός
Έλληνες φωτογράφοι τιμήθηκαν στα βραβεία Pulitzer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικό άρωμα είχαν φέτος τα βραβεία δημοσιογραφίας Pulitzer στα οποία τιμήθηκαν από κοινού το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και η εφημερίδα New York Times στην κατηγορία για φωτογραφία  «Breaking News» (Έκτακτης Επικαιρότητας), για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι Γιάννης Μπεχράκης,  ο οποίος μαζί με άλλους φωτογράφους του Reuters  - ανάμεσα στους οποίους ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης - αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση με τον φακό τους.

Reuters  /  Alexandros Avramidis

Σε άλλες κατηγορίες, στο πρακτορείο Associated Press, απονεμήθηκε βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στη βιομηχανία θαλασσινών, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Columbia.

Reuters  /  Alexandros Avramidis

Η εφημερίδα Los Angeles Times διακρίθηκε, επίσης, στην κατηγορία «Breaking News για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald - Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

Reuters / Alkis Konstantinidis

Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, στην 100ή απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Κεντρική Φωτογραφία: Reuters / Yannis Behrakis

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News