default-image

Τα "άκουσε" η Κομισιόν από τον Ν. Μαριά για τη φτώχεια στην Ελλάδα

Ελλάδα
Τα "άκουσε" η Κομισιόν από τον Ν. Μαριά για τη φτώχεια στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα "άκουσε χοντρά" η Κομισιόν για τη φτώχεια στην Ελλάδα από τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, καθηγητή Νότη Μαριά στις 14/4/2016 κατά τη συζήτηση ενώπιων της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη Βελγίδα Επίτροπο Marianne Thyssen ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισήμανε τα εξής: «Κυρία Thyssen μιλούμε για περιορισμό της ενεργειακής φτώχειας την ώρα που στην Ελλάδα πάνω από 100.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα μια και έχουν φτωχοποιηθεί από το μνημόνιο.

Με τις αποφάσεις της τρόικας που συμμετέχει και η Κομισιόν αυξήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και χιλιάδες Έλληνες παγώνουν κάθε χειμώνα. Η τρόικα κ. Thyssen αυτές τις ημέρες πιέζει για αύξηση του ΦΠΑ στο 24% για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά;».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην Ελλάδα η φτώχεια θερίζει τον λαό μας. Πάνω από το 40% του πληθυσμού λόγω του μνημονίου ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και όμως η τρόικα απαιτεί και νέες μειώσεις των συντάξεων. Πως θα ζήσουν εκατομμύρια συνταξιούχων που παίρνουν κάτω από 800 ευρώ;».

Καταλήγοντας ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής είπε: «Όσο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφαρμόζεται στην Ελλάδα σε ελάχιστους ανθρώπους όταν 3 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, όταν οι άνεργοι έχουν φτάσει το 1,5 εκατομμύριο. Και όλα αυτά τα απαιτεί η τρόικα στην οποία τρόικα κ Thyssen συμμετέχει και η Κομισιόν. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η διγλωσσία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News