default-image

Κ. Γιαννόπουλος: "Θα παλέψω για τη ζωή μου"

Ελλάδα
Κ. Γιαννόπουλος: "Θα παλέψω για τη ζωή μου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύναμη από τα μηνύματα του κόσμου παίρνει ο πρόεδρος του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, που σε δηλώσεις στο protothema.gr τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του.

"Εχουμε να πούμε πολλά και να κάνουμε ακόμη περισσότερα, τα παιδιά μου στο Χαμόγελο είναι η προτεραιότητά μου, δε μπορείς να φανταστείς πόσες χιλιάδες μηνύματα έφτασαν τις τελευταίες ώρες από κόσμο που το νιώθω τόσο απίστευτα κοντά μου που πραγματικά παίρνω δύναμη, συγκινούμαι, παλεύω. Είναι μία δύσκολη μάχη αυτή με τον καρκίνο, είναι διαδικασία σκληρή, επίπονη και μία μάχη, μία από τις πολλές μάχες που θα δώσω για να τα καταφέρω".  Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις του κ. Γιαννόπουλου.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο όγκος που βγήκε μετά την επέμβαση είναι καλοήθης και τόνισε ότι έχει την υποχρέωση να παλέψει όχι μόνο απέναντι στην οικογένειά του αλλά και στα παιδιά που περιμένουν στο Χαμόγελο του Παιδιού γιατί και αυτά δικά του παιδιά είναι, δική του οικογένεια και τον χρειάζονται κοντά τους, όπως λέει ο ίδιος.

Ο μικρός Αντρίκος, η ασθένεια και οι δύσκολες ώρες

Ο γιος του Κώστα Γιαννόπουλου σήμερα θα ήταν 21 χρόνων παλικάρι. Το νήμα της ζωής του όμως κόπηκε ξαφνικά όταν εκείνος ήρθε αντιμέτωπος με μία σοβαρή ασθένεια, εντελώς ανέτοιμος να τη διαχειριστεί όντας ένα μικρό παιδάκι και παίρνοντας μόνο δύναμη από την οικογένειά του, τους γονείς και τα άλλα τρία αδελφάκια του. Για να σταθεί γερά στα πόδια του. Να πολεμήσει. Καλομεγαλωμένο παιδάκι με ευαισθησίες ήθελε να περνάνε καλά όλα τα παιδιά του κόσμου και να χαμογελούν. Πρόσφερε τα παιχνίδια του, μοίραζε μόνο αγάπη παντού και όταν ήταν μικρός και το ρωτούσαν τι θα ήθελε να του χαρίσουν ως δώρο το μόνο που άκουγες να λέει ήταν να είναι καλά τα αδελφάκια του και τα παιδάκια όλου του κόσμου. Ξαφνικά και ενώ εκείνος ήταν μόλις 9 ετών το σκηνικό αλλάζει και τα πέπλα της ευτυχίας δίνουν σκυτάλη σε ένα σκηνικό ανησυχίας, αγωνίας, λύπης. Ο Αντρίκος αρρωσταίνει βαριά. Η οικογένειά του δίνει ένα αγώνα ζωής για να το στηρίξει… 

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι το χαμόγελο του Ανδρέα

Ήταν Δεκέμβριος  του 1995, όταν χιλιάδες τηλεθεατές από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Κόκκινη Κάρτα». Μία εκπομπή  με πρωταγωνιστή το μικρό Ανδρέα Γιαννόπουλο. Ένα παιδί που τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τότε τη δική του μάχη με τη ζωή. Δε μίλησε για το δικό του πρόβλημα υγείας, δεν πήγε για το λόγο αυτό στην εκπομπή. Δεν άκουσε κανείς λέξη να ξεστομίζει για το εάν πονούσε, αν υπέφερε, αν έκλαιγε… Βρέθηκε εκεί όπως τότε είχε πει προκειμένου να παρουσιάσει το ημερολόγιο του, την επιθυμία του, το όραμά του. Με λόγια ώριμα  και ουσιαστικά,  έκφραση μοναδικής δύναμης και ευαισθησίας προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε χιλιάδες τηλεθεατών ζητώντας την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα παιδιά. Μάλιστα με μία χαρακτηριστική   κίνηση ζωγράφισε ένα  χαμόγελο στο δικό του πρόσωπο, ζητώντας όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα. Αυτός ο Σύλλογος θα ονομαζόταν «Το Χαμόγελο του Παιδιού»…

«Όλοι ξέρουμε συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά δεν έχουν παιχνίδια και δεν έχουν φαί και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά αλβανάκια άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε», είχε πει ο μικρός Ανδρέας. 

Με λόγια απλά μα τόσο αγνά και αληθινά προκάλεσε κλυδωνισμούς συναισθηματικούς και όλοι στήριξαν με τις δυνάμεις τους τη δημιουργία αυτού του συλλόγου. Λίγες εβδομάδες μετά από την εκπομπή ο Ανδρέας έφυγε από τη ζωή.  Άφησε πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη. «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ποιος θα το πίστευε ότι επί της ουσίας ιδρύθηκε από ένα δεκάχρονο αγόρι. 

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News