default-image

Αναβρασμός στα σχολεία από τις προτάσεις Ν.Φίλη

Κρήτη
Αναβρασμός στα σχολεία από τις προτάσεις Ν.Φίλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχέδια για σαρωτικές αλλαγές στη δομή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που περιλαμβάνουν τετραετές Γυμνάσιο, διετές Λύκειο ένταξη στο Λύκειο τμήματος των ΙΕΚ, κατέθεσαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου Αντώνης Λιάκος σε ημερίδα για την τεχνική εκπαίδευση.

Απ' όσα είπαν οι κ. Φίλης και Λιάκος προκύπτει ότι η κυβέρνηση και η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου επεξεργάζονται σχέδια για τουλάχιστον πέντε σοβαρές αλλαγές στη δομή του Γυμνασίου και του Λυκείου, στο εξεταστικό σύστημα και στους εκπαιδευτικούς.

Οι παραπάνω προτάσεις θα πάρουν πιο σαφή μορφή τον Μάιο, οπότε αναμένονται και τα πρώτα συμπεράσματα του διαλόγου για την παιδεία.

Προβληματισμένοι με τις προτάσεις του υπουργείου, στα πλαίσια του διαλόγου όπου οι θέσεις των εκπαιδευτικών δεν εισακούγονται και το τελικό ζητούμενο δεν είναι τα παραπάνω αλλά η ομαλή λειτουργία των σχολείων, εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί δια στόματος του προέδρου της ΕΛΜΕ Ζαχαρία Ρηγάκη στο Ράδιο 9,84.

Μεταλλαγμένες οι αποφάσεις και η ακολουθούμενη πολιτική, σε δύσκολους καιρούς. Άλλες οι προτεραιότητες και άλλες οι ανάγκες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Έκπληκτοι οι εκπαιδευτικοί και από τη δήλωση Νίκου Φίλη ότι θα κληθούν να διδάσκουν περισσότερα αντικείμενα από το δικό τους. 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία εξέφρασε τη σκέψη (προς το παρόν) ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί το Λύκειο μέσα από ένα νέο δομικό σύστημα που θα περιλαμβάνει τέσσερα χρόνια Γυμνάσιο και δύο Λύκειο, ώστε να παράγει ένα αξιόπιστο δίπλωμα. 

Επίσης, αναφερόμενος στο Εξεταστικό, άφησε να εννοηθεί ότι το υπάρχον σύστημα, τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο, δεν πρόκειται να ανατραπεί καθώς είναι αντικειμενικό και αμερόληπτο. Ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο της ελεύθερης πρόσβασης σε τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι από τις προσφερόμενες θέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News