default-image

Μήνυμα Βούτση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ελλάδα
Μήνυμα Βούτση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, με την ευκαιρία της κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Αρμενική Εθνική Επιτροπή και η Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην ομόφωνη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Ελλήνων το 1996 και στην καθιέρωση της 24ης Απριλίου ως Ημέρας Μνήμης των θυμάτων, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ ελληνικού και αρμενικού λαού, λόγω κοινών εμπειριών, κοινών αγώνων και κοινών αισθημάτων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στην αξία της ιστορικής μνήμης εκείνων των τραγικών γεγονότων σήμερα, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πού οδηγούν οι ανταγωνισμοί των μεγάλων δυνάμεων, ώστε να μην πληρώνουν αθώοι άνθρωποι με το αίμα και τη ζωή τους αλλότρια συμφέροντα».

«Σήμερα δίνουμε έναν ακόμα αγώνα στην περιοχή μας, που δοκιμάζεται από προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα, ως αποτέλεσμα της γενικευμένης αποσταθεροποίησης και των πολέμων σε άλλες χώρες που γειτνιάζουν» σημείωσε ο κ. Βούτσης. Και πρόσθεσε: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι δημοκρατικές ελευθερίες, που Αρμένιοι και Έλληνες υπερασπιστήκαμε σθεναρά στην ιστορία μας, χρειάζονται και πάλι την προστασία μας και την επαγρύπνησή μας. Αυτό ορίζουν ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας, αυτό απαιτεί ένα μέλλον ειρήνης, ελευθερίας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News