default-image

Επίσκεψη Λιάκου στο Ηράκλειο με άρωμα διαμαρτυρίας

Κρήτη
Επίσκεψη Λιάκου στο Ηράκλειο με άρωμα διαμαρτυρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διχάζει τους εκπαιδευτικούς της Κρήτης η κάθοδος και ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκου στο Ηράκλειο. Η ομιλία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30 το μεσημέρι στην αίθουσα "Καστελλάκη" του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης του νησιού: Στελέχη, εκπρόσωποι συλλόγων, ακόμα και μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί.

Το γεγονός της διοργάνωσης της εκδήλωσης με θέμα: "Εθνικός Διάλογος για την παιδεία. Ποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θέλουμε"; δεν αρέσει σε μερίδα εκπαιδευτικών. Υπάρχουν, μάλιστα και αποφάσεις Συλλόγων (Εκπαιδευτικών του Ρεθύμνου, των Χανίων και όχι μόνο) που τάσσονται κατά της έλευσης Λιάκου και του τρόπου που γίνεται ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία. Την αντίρρησή τους αυτή έχουν σκοπό να δείξουν οι αντιτιθέμενοι εκπαιδευτικοί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου τη μέρα και την ώρα της εκδήλωσης. Υπάρχουν όμως και άλλοι Σύλλογοι (όπως δασκάλων Ηρακλείου κ.α.) οι οποίοι αναγνωρίζουν στον κ. Λιάκο και στον κάθε άλλο άνθρωπο να επικοινωνήσει τις απόψεις του.

Απόψεις που συχνά δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως να μην κλείνουν πρόωρα τα γυμνάσια και τα λύκεια και να κάνουν μάθημα, τουλάχιστον 1-2 ώρες την εβδομάδα τα στελέχη της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάκος, καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει δηλώσει:  

* "Κατά τη γνώμη μας θα πρέπει όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να μπαίνουν στην τάξη, τουλάχιστον με μειωμένο ωράριο, μία ή δύο φορές την εβδομάδα»...

* «Πέρυσι, τα γυμνάσια και τα λύκεια έκλεισαν στις 13 Μαΐου, προκειμένου να διεξαχθούν οι ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις. Τα μαθήματα στα γυμνάσια και λύκεια πρέπει να τελειώνουν τέλη Ιουνίου και όχι το Μάιο. Χάνονται δύο μήνες από το διδακτικό έτος εξαιτίας των εξετάσεων».

Ρεπορτάζ:Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News