default-image

Απόβαση στην Αθήνα κάνουν αύριο οι εκπαιδευτικοί

Κρήτη
Απόβαση στην Αθήνα κάνουν αύριο οι εκπαιδευτικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από αναπληρωτές αποτελείται το 14% του υπηρετούντος εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, όπως εκτιμάται στην Κρήτη το ποσοστό των αναπληρωτών είναι σημαντικά μεγαλύτερο.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών, που απασχολούνται με κάθε μορφή απασχόλησης από το Υπουργείο Παιδείας, ανέρχεται σε 158.081. Εξ αυτών αναπληρωτές είναι λίγο πάνω από τους 22.000, δηλαδή σε ποσοστό περίπου το 14%.

ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ 9.276

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΣΠΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΣΠΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΣΠΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΣΠΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναπληρωτές με πολλά χρόνια υπηρεσίας είναι εκείνοι που θίγονται από το νέο τρόπο πρόσληψης στο δημόσιο σχολείο που προωθεί για τη νέα σχολική χρονιά το Υπουργείο Παιδείας. Ο νέος αυτός τρόπος πριμοδοτεί σημαντικά τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ενώ υποβαθμίζει την προϋπηρεσία. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν αναπληρωτές με 15 και 20 χρόνια προϋπηρεσίας να μείνουν εκτός δημόσιας εκπαίδευσης από το Σεπτέμβριο.

Για το θέμα γίνεται την Παρασκευή 15 Απριλίου πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Το ραντεβού των καθηγητών του Ηρακλείου έχει δοθεί για σήμερα στις 8 το βράδυ, στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού του Ηρακλείου.  

Για τη μετάβαση εκπαιδευτικών από το Ηράκλειο στην Αθήνα για το συλλαλητήριο έχει εξασφαλιστεί έκπτωση 30% από τις "Μινωικές Γραμμές". Από το υπόλοιπο του ποσού των εισιτηρίων το μισό θα το καλύψει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Οι καθηγητές που θα συμμετάσχουν καλούνται να ενημερώσουν με μήνυμα στο [email protected].

Αναπληρωτές Κρήτης

Στην Κρήτη ο αριθμός των αναπληρωτών εκτιμάται πως είναι σημαντικά μεγαλύτερος από το 14% του πανελλαδικού μέσου όρου. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου "Δ.Θεοτοκόπουλος" εκτιμουν πως κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το περίπου το 1/3 των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού είναι αναπληρωτές. Αυτό σημαίνει 900 αναπληρωτές σε σύνολο 2.800 υπηρετούντων εκπαιδευτικών. Αναπληρωτές είναι το 1/3 του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού Ρεθύμνου, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δασκάλων.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News