Ελλάδα

Να σταματήσει επιτέλους το κρυφτό της Κυβέρνησης με τους "Αλληλέγγυους"

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης σχετικά με την ανεξέλεγκτη δράση των «αλληλέγγυων» και την πολλές φορές έκνομη εμπλοκή τους στο προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα.

Είναι σαφές πως τα τελευταία γεγονότα, αποδεικνύουν πως η δράση των «αλληλέγγυων» έχει προ καιρού ξεφύγει από το πλαίσιο της νομιμότητας, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα στο ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού, στο οποίο η Κυβέρνηση συνεχώς παραμένει «μετεξεταστέα». Δεν είναι δυνατόν  η Πολιτεία να παρατηρεί αμέτοχη τους πρόσφυγες να οδηγούνται από ακραίες ομάδες στο να κατασκηνώσουν στην πλατεία Συντάγματος (!) ή να επιχειρούν μαζικό πέρασμα από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μονοπωλεί τον τίτλο του αλληλέγγυου, χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως μια εν δυνάμει «επαναστατική μάζα» για τους δικούς του αλλότριους σκοπούς, όταν μάλιστα υπάρχουν ομάδες και ΜΚΟ που με ευαισθησία προσφέρουν πραγματικό έργο.

Επιπλέον, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν συμβάλλει στο ελάχιστο, στην ανάδειξη και την προστασία από τους τυχοδιώκτες, του μοναδικού και ανεκτίμητου έργου που προσφέρουν τόσο οι ελληνικές, όσο και οι διεθνείς πραγματικές ΜΚΟ που δουλεύουν με πρόσφυγες - μετανάστες.

Σχόλια