Ελλάδα

Κρήτη: Στη λίστα με τα 150 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το πανεπιστήμιο Κρήτης μπήκε στη λίστα με τα 150 καλύτερα νέα Πανεπιστήμια διεθνώς, καταλαμβάνοντας την 66η θέση.

Στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της κατάταξης του Times Higher Education (ΤΗΕ) για Πανεπιστήμια που λειτουργούν κάτω από 50 χρόνια, συμμετέχει ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός νέων πανεπιστημίων από 39 χώρες και έτσι το 2016, η ονομασία της κατάταξης από «100 under50»άλλαξε σε «150under50».

Η συνεχής συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λίστα ενός από τους πιο έγκυρους οργανισμούς κατάταξης Πανεπιστημίων, είναι ένα επίτευγμα από μόνο του και, αποκτά ιδιαίτερη αξία, με δεδομένες τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί.


Η κατάταξη «THE 150 Under 50» λειτουργεί συμπληρωματικά σε εκείνη της THE World University Rankings και χρησιμοποιεί τους ίδιους 13 δείκτες επίδοσης που καλύπτουν όλο το εύρος της αποστολής ενός Πανεπιστημίου (διδασκαλία, έρευνα, μεταφορά τεχνογνωσίας και εξωστρέφεια), αλλά αναφέρεται σε Πανεπιστήμια που λειτουργούν κάτω από 50 χρόνια.

Η κατάταξη αυτή δίνει λιγότερο βάρος σε υποκειμενικούς δείκτες που συνδέονται με τις κατατάξεις των γνωστών παραδοσιακών Πανεπιστημίων και προκύπτουν κυρίως από τις δυνατότητες χρηματοδότησης τους και τη φήμη τους.

Αυτή η επιτυχία του Πανεπιστημίου Κρήτης για ακόμα μια χρονιά στις κατατάξεις του ΤΗΕ, αποτελεί μια ακόμα επιβράβευση για την αφοσίωση και τη σημαντική προσπάθεια των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας που, σε τόσο αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να κρατήσουν το υψηλό επίπεδο της έρευνας και της εκπαίδευσης , τομείς για τους οποίους το Πανεπιστήμιο έγινε διεθνώς γνωστό.

Σχόλια