default-image

Μπακογιάννη: Μόνον η Ν.Δ. μπορεί να ρίξει αυτή την κυβέρνηση

Ελλάδα
Μπακογιάννη: Μόνον η Ν.Δ. μπορεί να ρίξει αυτή την κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης και μόνον η ΝΔ μπορεί να τη ρίξει το ταχύτερο δυνατό. Ο κ. Τσίπρας έκανε τεράστια ζημιά, κάθε μέρα που περνάει κάνει μεγαλύτερη, όσο πιο γρήγορα φύγει και μιλήσει ο λαός, τόσο πιο γρήγορα θα ξανασταθεί η χώρα και πάλι στα πόδια της», τόνισε η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο "Πόρτο Παλάς".

Η κ. Μπακογιάννη έκανε μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς σε όλους τους τομείς και κυρίως την οικονομία, το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, επειδή διαφωνεί με το περιεχόμενο της αξιολόγησης και σημείωσε: «Δεν θα χρειαζόταν το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ εάν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 1,5 δισ. άμεσων φόρων δεν πρόκειται να εισπραχθεί, διότι οι Ελληνες δεν έχουν να πληρώσουν, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, στη λεπτομέρεια του, ότι υπήρχε τρόπος μειώνοντας δαπάνες να μειώσουμε φόρους».

Ως προς το προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδειξε «απόλυτη ανικανότητα» και είπε χαρακτηριστικά: «Χρειάστηκε 8 μήνες η κυβέρνηση για να καταλάβει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες και ότι πρέπει να υπάρχουν κλειστά κέντρα. Ξέρουμε τι θα πει πρόσφυγας. Δεν υπάρχει προνόμιο ευαισθησίας σε κανένα κόμμα».

Υπογράμμισε πως οι νόμοι ισχύουν για τους πάντες και αναρωτήθηκε: Πώς δεν παρενέβη η Αστυνομία στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μετανάστης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το παιδί του σαν σφεντόνα, για να προστατεύσει αυτή την ψυχούλα, πώς εξακολουθεί να είναι για τόσες μέρες κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη ή μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων και προσφύγων να κλείνουν τη γέφυρα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων.

Χαρακτήρισε "ντροπή" την κατάσταση στην Ειδομένη και τόνισε πως «η ΝΔ θα αγωνιστεί να υπάρξει η κοινή λογική σε αυτή την κυβέρνηση για όσο είναι ακόμα κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία είπε ότι «είναι επιπόλαιος έως επικίνδυνος ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, και η ΝΔ δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει το προσφυγικό άλλοθι για να βλαπτούν οι ελληνικές εθνικές θέσεις, να κατρακυλήσουμε σε καταστάσεις που δεν θα είναι αναστρέψιμες».

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ παρατήρησε ότι δεν υπάρχει καν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σημείωσε: «Αδυνατίζει η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, όταν στελέχη ενός κόμματος λένε ότι δεν μας ενδιαφέρει αν θα λέγονται και Μακεδονία. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και δεν είμαστε ΑΝΕΛ. Για μας η θέση είναι μία και είναι αδιαπραγμάτευτη, και είναι η θέση την οποία κερδίσαμε στο Βουκουρέστι με τον Κώστα Καραμανλή. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις».

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ και απηύθυνε πρόσκληση ενότητας προς όλες τις πλευρές, λέγοντας: «Ένας νέος άνεμος πνέει στη ΝΔ και μέσα αυτή την αίθουσα. Δεν είναι τα αριθμητικά δεδομένα, είναι τα ποιοτικά δεδομένα. Είμαστε όλοι, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ. Πιστεύουμε σε αυτή την παράταξη. Άλλοι μείνανε πάντα, άλλοι απομακρύνθηκαν για ένα χρονικό διάστημα, άλλοι απογοητεύθηκαν, άλλοι θύμωσαν, άλλοι φώναξαν, αλλά σήμερα είναι πάλι εδώ μέσα σε αυτή την αίθουσα. Το συνέδριο θα σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα της Νέας Δημοκρατίας. Να ανοίξουμε τις αγκαλιές μας, να ανοίξουμε τις πόρτες μας, να φέρουμε νέους ανθρώπους. Να ξαναγίνει η ΝΔ η μεγάλη παράταξη, όπως κάποιοι από εμάς την ξέραμε παλιά. Να αξιοποιήσουμε το νέο διαφορετικό άνεμο που πνέει, να ξεχάσουμε αυτά που μας χώρισαν. Η ΝΔ είναι παράταξη ευθύνης, η ΝΔ -και ακόμα περισσότερο με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη- δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να λαϊκίσει και να καλλιεργήσει τα πιο χαμηλά αισθήματα του ελληνικού λαού. Δεν θα το κάνουμε ποτέ».

Τα πυρά τους εναντίον της κυβέρνησης έστρεψαν στις ομιλίες τους ο τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ, βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου, και τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.

«Όσα θλιβερά συμβαίνουν στο λασπότοπο της Ειδομένης και στα υπόλοιπα hot spot που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας είναι δυστυχώς το αναμενόμενο αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδυναμίας να συντονίσει και να διαχειριστεί μια συνεχώς διογκούμενη κατάσταση η οποία επιδεινώνεται όλο και περισσότερο, ημέρα με την ημέρα», τόνισε ο κ. Καράογλου, ο οποίος ζήτησε να τηρηθούν οι νόμοι και η τάξη και προειδοποίησε για τον κίνδυνο "έκρηξης" με αφορμή το προσφυγικό

Ο κ. Καλαφάτης, υπογράμμισε ότι «μονομερείς ενέργειες ευρωπαϊκών κρατών εγκυμονούν τον κίνδυνο να γυρίσουμε σε μία διχασμένη Ευρώπη αντικρουόμενων εθνικών συμφερόντων». Σημείωσε την ανάγκη για ένα ευρωπαϊκό συλλογικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού, με συντονισμό της ΕΕ προς τα κράτη-μέλη σε θέματα οικονομικών πόρων, υποδομών υγείας, θεμάτων εκπαίδευσης και εργασίας, αλλά και των κυβερνήσεων προς τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σηκώνουν το άμεσο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Με την ομιλία της στην εν λόγω εκδήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία της στους νομούς Πιερίας, Σερρών και Θεσσαλονίκης.

Το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σάββας Αναστασιάδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, οι πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων Στράτος Σιμόπουλος, Παναγιώτης Κοκκόρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News