default-image

Σχολικό διήμερο δημιουργίας στην πόλη

Ελλάδα
Σχολικό διήμερο δημιουργίας στην πόλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παιδική-σχολική δημιουργία "πρωταγωνιστεί" σε εκδηλώσεις με τίτλο «Η Άνοιξη της Κοραή. Τα σχολεία συνομιλούν μεταξύ τους και με την πόλη», που άρχισαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους της πόλης των Χανίων επί της οδού Κοραή.

Μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών μαζί με τους εκπαιδευτικούς παρουσιάζουν τα σχολεία τους που βρίσκονται στον πεζόδρομο καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Στον πεζόδρομο της Κοραή λειτουργούν πέντε σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης, που για πρώτη φορά διοργάνωσαν ένα διήμερο εκδηλώσεων.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Β' Γυμνασίου Αντώνης Αθανασάκης, «πρόκειται για ένα "άνοιγμα" των σχολείων προς την τοπική κοινωνία, παρέχοντας τη δυνατότητα στους μαθητές και μαθήτριες να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις δημιουργικές τους δεξιότητες. Στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός. Να αναδείξομε τα ιστορικά κτίρια των σχολείων, την Κοραή ως δρόμο εκπαίδευσης και δημιουργίας».

Στο διήμερο παρουσιάζονται σχολικές δημιουργίες, ενώ σε αυτό περιλαμβάνονται εκθέσεις, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες καθώς και δρώμενα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News