Ελλάδα

Αίτημα εξαίρεσης της Θάνου υπέβαλε η εισαγγελέας Τσατάνη

Την εξαίρεση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου από τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας σε βάρος της για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, αιτήθηκε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, με πολυσέλιδο υπόμνημά της, το οποίο κατέθεσε στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος της από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η κ. Τσατάνη κάνει λόγο για «μεροληπτική συμπεριφορά» της κ. Θάνου και «ειδική σχέση» με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, του οποίου οι αναφορές «δεν προσεγγίζουν ούτε κατ΄ ελάχιστον την πραγματικότητα».

Όπως υπογραμμίζει, ο κ Παπαγγελόπουλος «δυστυχώς στη δημόσια επιστολή του προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, παραθέτει δήθεν λεγόμενά μου από την φαντασία του, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να καλύψει το πανθομολογούμενο ατόπημά του να παρέμβει ενεργά στη Δικαιοσύνη».

Η εισαγγελέας Εφετών τονίζει ακόμη ότι «με βάση τη συνταγματική επιταγή της διακρίσεως των εξουσιών, δεν επιτρέπεται σε μέλος της εκτελεστικής εξουσίας να παρεμβαίνει με "νομικές απόψεις", όπως συνομολογεί ο κ. αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, υποδεικνύων ότι δεν έπρεπε να ζητήσω τη δικογραφία από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ή ότι δήθεν έπρεπε να κάνω δήλωση αποχής για υποθέσεις που είχαν σχέση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για τις αναληθείς και προσβλητικές διατυπώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου.

Σχόλια