Ελλάδα

Βουλή: Συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης για παιδιά προσφύγων

Oλοκληρώθηκε η πρώτη φάση των δράσεων αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων.

Οι υπάλληλοι της Βουλής ανταποκρίθηκαν, για τρίτη φορά, στην πρόσκληση του Συλλόγου και πρόσφεραν φάρμακα και παραφάρμακα που προορίζονται για βρέφη και παιδιά προσφύγων. Οι προσφορές τους παραδόθηκαν στην αποθήκη των Κέντρων Φιλοξενίας Ελληνικού, απ' όπου, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα διανεμηθούν στα κέντρα φιλοξενίας.

Παράλληλα, ο σύλλογος αποφάσισε ομόφωνα και διέθεσε το ποσό των 1.000 ευρώ για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, το οποίο εστάλη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη στήριξη των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Στο πλαίσιο των προηγούμενων δύο δράσεων αλληλεγγύης του Συλλόγου, είχαν συγκεντρωθεί βρεφικά γάλατα, πάνες και άλλα είδη βρεφικής φροντίδας.

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται νέος κύκλος δράσεων που θα περιλαμβάνει συγκέντρωση αγαθών για μαθητές και κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών.

Σχόλια