default-image

Ένταση στον Πειραιά, μετανάστης απείλησε να πετάξει μωρό σε λιμενικό!

Ελλάδα
Ένταση στον Πειραιά, μετανάστης απείλησε να πετάξει μωρό σε λιμενικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και κατά την αποχώρηση των τριών γ.γ. της κυβέρνησης, που πήγαν στον Πειραιά προκειμένου να πείσουν τους πρόσφυγες να φύγουν από τις πύλες του λιμανιού και να μεταφερθούν στους καταυλισμούς, εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές, με μετανάστες να κινούνται απειλητικά κατά λιμενικών, «κραδαίνοντας» στα χέρια τους ένα μωρό λίγων μηνών, το οποίο άρπαξαν από την αγκαλιά μιας γυναίκας!

Μάλιστα, ο άνδρας που το κρατούσε φαινόταν, κάποια στιγμή, έτοιμος να πετάξει το μωρό στους λιμενικούς! Σε κάποια στιγμή, κάποιος άρπαξε το μικρό κοριτσάκι από τα χέρια του, το οποίο, όμως, συνέχισε να μεταφέρεται από αγκαλιά σε αγκαλιά, μέχρι να το απομακρύνει από το σημείο μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Αυτή δεν ήταν η μόνη στιγμή που οι πρόσφυγες χρησιμοποίησαν τα παιδιά, αφού και λίγα λεπτά αργότερα, αφού ξάπλωσαν στον δρόμο ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, έφεραν και μια σκηνή στην οποία στρίμωξαν όσα μικρά παιδιά βρήκαν να κινούνται τριγύρω.

Ξεσηκώθηκαν οι πρόσφυγες

Το νέο σόου των προσφύγων ξεκίνησε αμέσως μετά την ενημέρωση των γ.γ. της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της οποίας τους ζητήθηκε να φύγουν από το λιμάνι, όταν 30 άνθρωποι κάθισαν στη μέση του δρόμου, σταματώντας ένα λεωφορείο της ΕΘΕΛ. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλοι πρόσφυγες σε καθιστική διαμαρτυρία, ενώ αμέσως μετά, από αυτή την ομάδα, ένας άνδρας ξέφυγε αρπάζοντας το μωρό το οποίο απείλησε να πετάξει στους λιμενικούς. Για πολλή ώρα επικράτησε αναστάτωση, με τα πνεύματα να παραμένουν οξυμένα και τους πρόσφυγες να συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους.

Στις δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από το να φύγουν για τη Γερμανία. «Δεν ζητάμε ούτε φαγητό, ούτε σπίτι, ούτε ύπνο. Μόνο να ανοίξουν τα σύνορα», είπαν ορισμένοι εξ αυτών.

«Είμαστε και εμείς άνθρωποι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα» τόνιζαν οι περισσότεροι, υποστηρίζοντας ότι σε πολλά κέντρα φιλοξενίας οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες.

Εδιωξαν τους δημοσιογράφους για να κάνουν... πριβέ ενημέρωση στους πρόσφυγες

Με το ασύλληπτο επιχείρημα ότι «δεν θέλω να δω την εικόνα μου το μεσημέρι», ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος έδιωξε τους δημοσιογράφους από το λιμάνι, για να ενημερώσει... πριβέ τους πρόσφυγες ότι πρέπει να φύγουν από τον Πειραιά.

Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στον Πειραιά προκειμένου να καλύψουν την επιχείρηση της κυβέρνησης να απομακρύνει τους πρόσφυγες από τον άτυπο καταυλισμό εκδιώχθηκαν αμέσως μόλις αφίχθησαν οι γενικοί γραμματείς.

«Θα πρέπει ο χώρος να εγκαταλειφθεί από τις κάμερες» ανακοίνωσε ο κ. Παπαδόπουλος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων, που θέλησαν να μάθουν γιατί σήμερα -μετά από τόσες ημέρες- η κυβέρνηση θέλει να κάνει μια ενημέρωση στο... σκοτάδι.

Όσο για το επιχείρημα του γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής; «Δεν θέλω να δω την εικόνα μου το μεσημέρι. Προσωπικά έχω ευθύνη της εικόνας μου. Είναι δική μου η εικόνα» είπε στους εμβρόντητους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις γενικοί γραμματείς (από το Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος και από το Εθνικής Άμυνας ο Γιάννης Ταφύλης) συνέστησαν στους πρόσφυγες να μην εμπιστεύονται τι τους λένε διάφοροι, όπως συνέβη με το φυλλάδιο που διανεμήθηκε την Τρίτη, και πως τα βόρεια σύνορα παραμένουν κλειστά. Τέλος, τους ζήτησαν να μετακινηθούν σε ασφαλέστερα σημεία, καθώς η προβλήτα Ε3 δεν έχει τις δομές που πρέπει και δεν ειναι κατάλληλη για να μείνουν.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News