default-image

Στους 53.042 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

Ελλάδα
Στους 53.042 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεπέρασαν τους 53.000 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης. Οι νέες αφίξεις ήταν μόλις 68, ενώ ο συνολικός αριθμός όσων παραμένουν στα νησιά ανέρχεται σε 6.384.

Στην Αττική, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, φιλοξενούνται 14.797, από τους οποίους οι 4.720 στον Πειραιά. Σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Λάρισα βρίσκονται 2.566 άτομα, ενώ στη νότια Ελλάδα 340. Εντός camp στην Ειδομένη παραμένουν 11.269 πρόσφυγες και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.264. Συνολικά, στη βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 28.955.

Διαμαρτυρία στην Ειδομένη

Υπό κατάληψη από πρόσφυγες παραμένει για πέμπτη μέρα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του κόμβου Πολυκάστρου, με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα.

Έχουν στήσει σκηνές στο οδόστρωμα και μπλοκάρουν τη διέλευση των φορτηγών, τα οποία κινούνται από παρακαμπτήριους δρόμους. Αντίθετα, ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία διέρχονται κανονικά από το σημείο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται για 19η μέρα η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου πρόσφυγες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα.

Χώρισαν στα δύο το λιμάνι της Χίου

Κατά το ήμισυ λειτουργεί το λιμάνι της Χίου, το οποίο έχει χωριστεί στα δύο, μετά από συμφωνία που υπήρξε αργά το βράδυ της Τρίτης. Τοποθετήθηκαν σύρματα που διαχωρίζουν τη χερσαία ζώνη σε δύο πλευρές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News