Ελλάδα

Ο Τσίπρας απαντά: Είχα εταιρεία με τον Παππά, την δήλωσα το 2010

Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες συμμετοχή του σε εταιρεία έως το 2010 δίνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας» γίνεται επίθεση στον Σταύρο Ψυχάρη και χαρακτηρίζεται «άνθρακες ο θησαυρός», καθώς, όπως τονίζεται, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχαν δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εταιρία.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην ομόρρυθμη εταιρεία Αγνάντι ΟΕ που είχε ιδρύσει από κοινού με τον Νίκο Παππά και άλλο ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το 2007, ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του όταν της μεταβίβασε το μερίδιό του τον Ιανουάριο του 2010 ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής τρεις μήνες νωρίτερα.

Η ανακοίνωση

«Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα "Νέα" δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.

Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!

Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή! Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!

 ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των "Νέων" έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο "Πρώτο Θέμα" το 2009 (9/8) και στα "Παραπολιτικά" το 2012 (22/9).

ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας».

Πηγή:  iefimerida.gr

Σχόλια