Ελλάδα

Προσπάθεια επαναπροσέγγισης Ελλάδας – Αυστρίας

Προσπάθεια επαναπροσέγγισης μετά την ένταση που υπήρξε στις ελληνοαυστριακές σχέσεις, λόγω της αμφιλεγόμενης στάσης της Βιέννης στο προσφυγικό και των απαράδεκτων τοποθετήσεων μελών της αυστριακής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα, αναμένεται να καταβάλλουν αύριο κατά τη συνάντησή τους ο αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, με τον έλληνα ομόλογό του, Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αυστριακού υπουργού Άμυνας, Στέφαν Χιρς, πρόθεση του κ. Ντόσκοτσιλ- ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί και τα καταλύματα προσφύγων στον Πειραιά- είναι η διατήρηση της βάσης επικοινωνίας και η ειλικρινής συζήτηση για το πώς μπορεί να υπάρξει στήριξη της Ελλάδας στην προστασία των συνόρων και την επαναπροώθηση προσφύγων.

Επιπλέον, ο αυστριακός υπουργός επιθυμεί να ενημερώσει τον έλληνα ομόλογό του για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου των υπουργών Άμυνας της λεγόμενης Κεντροευρωπαϊκής Αμυντικής Συνεργασίας, την οποία ο ίδιος είχε συγκαλέσει την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, στη Βιένη, όπου συμφωνήθηκε η προώθηση δημιουργίας μίας πολιτικο-στρατιωτικής αποστολής για την υποστήριξη της Frontex.

Σχόλια