default-image

Συνεχίζονται οι ροές παρά τις επαναπροωθήσεις-Άγριες συμπλοκές στη Χίο

Ελλάδα
Συνεχίζονται οι ροές παρά τις επαναπροωθήσεις-Άγριες συμπλοκές στη Χίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αμείωτο ρυθμό πρόσφυγες και μετανάστες καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Μόνον το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι αφίξεις στην Λέσβο ανέρχονται στους 187 και στην Σάμο στους 20.

Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας υποβάλλουν αιτήσεις ασύλου στις ελληνικές Αρχές σε μία προσπάθεια να αποφύγουν την επαναπροώθηση στην Τουρκία.

ΜΑΤατζηδες εναντίον και γυναικών στη Χίο

Ωστόσο δε λείπουν και οι αντιδράσεις. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 21:30 ξέσπασαν άγριες συμπλοκές μεταξύ ανδρών διμοιρίας των ΜΑΤ και κατοίκων της Χίου και συγκεκριμένα των Ταμπάκικων.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη μεταφορά των προς απέλαση μεταναστών στην περιοχή τους, και συγκεκριμένα στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος πραγματοποιούταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

Χωρίς καμία αιτία κι ενώ οι κάτοικοι αρνούταν ειρηνικά τη διέλευση της κλούβας της Αστυνομίας, τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους, στέλνοντας μάλιστα τρεις από αυτούς στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.

Πενήντα μετανάστες όπως μετέδωσε το polittischios.gr, παρέμειναν φρουρούμενοι στο κτίριο των Ταμπάκικων.

Δείτε παρακάτω τα στιγμιότυπα από την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News