Ελλάδα

Μητσοτάκης: Η Ν.Δ., διέξοδο για τα μεγάλα προβλήματα

«Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να αρθρώσει έναν πειστικό πολιτικό λόγο και να πείσει τους πολίτες ότι μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει τη διέξοδο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος», τόνισε μεταξύ άλλων σε εκδήλωση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα δράσης "Συμμετέχω στη Ν.Δ.", που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος της δράσης είναι να φέρει τους πολίτες, με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την οργάνωση των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών και την παρά πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών του Κόμματος, επισήμανε την ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας και κατήγγειλε τα επικοινωνιακά παιχνίδια του πρωθυπουργού.

«Είμαστε» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «σε μια καλή πολιτική συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά σε μια πολύ προβληματική συγκυρία για τον τόπο. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουμε καταφέρει μια σημαντική διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μονίμως θα διευρύνεται. Η κατάσταση, όμως, στην κοινωνία είναι δραματική. Την ίδια στιγμή, ενώ οι διαπραγματεύσεις καρκινοβατούν και γίνονται, για άλλη μια φορά, αντικείμενο επικοινωνιακών παιχνιδιών, όπως αυτά τα οποία βιώσαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή την πραγματικότητα, εμείς απαντούμε με ευθύνη, αλλά και με μαζική συμμετοχή».

Αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είναι απολύτως σαφές ότι το άνοιγμα το οποίο κάνουμε στην κοινωνία, έχει μια πολύ σημαντική απήχηση. Όπως είχε πολύ μεγάλη απήχηση και η ανοιχτή πρόσκληση σε τεχνοκράτες για την υποστήριξη της ομάδας προγράμματος, στην οποία ανταποκρίθηκαν πάνω από 700 άτομα. Η δράση "συμμετέχω", που ανακοινώνεται σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση. Σε μια εποχή μεγάλης ασφυξίας και μιας κυβέρνησης, η οποία περιορίζεται σε μια κλειστή παρέα, εμείς ανοίγουμε τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας, σε όλες και όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν σε αυτή τη δημιουργική προσπάθεια. Αυτό είναι και το νόημα της πρωτοβουλίας μας».

«Έχουμε» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «μια μεγάλη πολιτική ευκαιρία αυτή τη στιγμή. Να δημιουργήσουμε συνθήκες, όχι απλά μιας διαφαινόμενης πολιτικής νίκης, αλλά και μιας πολιτικής κυριαρχίας. Έχουμε απέναντί μας ένα κόμμα, το οποίο είναι απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών και έναν πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πει τα μεγαλύτερα ψέματα, αν όχι από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, αλλά σίγουρα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Οι πολίτες, εκ των πραγμάτων, είναι καχύποπτοι απέναντι και στα παραδοσιακά κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να αρθρώσει έναν πειστικό πολιτικό λόγο και να πείσει τους πολίτες ότι μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει τη διέξοδο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος».

Αναπτύσσοντας αναλυτικά τη λειτουργία της νέας δράσης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε: «Μέσα από τη δράση ''Συμμετέχω στη Ν.Δ.'' ενεργοποιούμε τη συμμετοχή και τη δράση όχι μόνο των μελών, αλλά κυρίως όλων των ενεργών πολιτών. Των ανθρώπων της γνώσης. Των ανθρώπων της παραγωγής. Των ανθρώπων της αριστείας. Μέσα από το ''symmetexw.nd.gr'', φέρνουμε τους πολίτες σε επαφή με τις Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες αποτελούν τον οργανωτικό ιστό της παράταξής μας. Βάζουμε την κοινωνία στο πυρήνα της διαδικασίας του policy making. Δεν παράγουμε πολιτική ερήμην της. Δεν αναζητούμε βουβά κομματικά ακροατήρια. Αναζητούμε ενεργούς πολίτες που θέλουν να ακουστούν. Το πρωτοποριακό αυτής της δράσης είναι ότι καλούμε τους πολίτες στο Συνέδριό μας, με την ιδιότητα του Θεματικού Συνέδρου. Και τους καλούμε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα παράλληλων συζητήσεων του 10ου Τακτικού Συνεδρίου και να συζητήσουμε - συνδιαμορφώσουμε τις πολιτικές μας».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο αναπληρωτής γραμματέας της πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης.

Ακολουθούν σημεία παρουσίασης Λ. Αυγενάκη της Δράσης "Συμμετέχω στη ΝΔ":

«Η ΝΔ αλλάζει. Γίνεται ένα κόμμα συμμετοχικό, συλλογικό, που ακούει την κοινωνία. Που μαζί με την κοινωνία συνδιαμορφώνει το πρόγραμμά της και το μετουσιώνει σε πολιτική.

Μέσα από τη δράση «Συμμετέχω στη ΝΔ» που παρουσίασε ο Πρόεδρος φιλοδοξούμε να ενεργοποιήσουμε τη συμμετοχή και τη δράση όχι μόνο των μελών, αλλά κυρίως όλων των ενεργών πολιτών. Των ανθρώπων της γνώσης. Των ανθρώπων της παραγωγής. Των ανθρώπων της αριστείας.

Πως θα γίνει αυτό; Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης, φέρνουμε τους πολίτες σε επαφή με τις Γραμματείες της ΝΔ, οι οποίες αποτελούν τον οργανωτικό ιστό της παράταξής μας, που μαζί με τους τομείς Κοινοβουλευτικού Έργου και τους συναδέλφους συντονιστές, τον πυρήνα της παραγωγής πολιτικής και επαφής της παράταξής μας με την κοινωνία.

Στόχος μας: Η διεύρυνση του ακροατηρίου της ΝΔ. Η είσοδος νέων στελεχών της αγοράς, της κοινωνίας που θέλουν να προσφέρουν- που θέλουν να ακουστούν. Η δημιουργία διευρυμένης θεματολογίας με ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στον πυρήνα λοιπόν της δράσης μας βρίσκονται οι Γραμματείες της ΝΔ τις οποίες και θα σας παρουσιάσω συνοπτικά:

1. Ως Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέλουμε να ενισχύσουμε  την δημιουργία, την ελευθερία της γνώσης και την προαγωγή των επιστημών. Η χώρα μας έχει ένα πλούσιο επιστημονικό κεφάλαιο το οποίο παραμένει δυστυχώς ανεκμετάλλευτο, την ώρα μάλιστα που έχει ανάγκη τους ανθρώπους της έρευνας, της προόδου και της αριστείας.

Η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων με επικεφαλής τον Νίκο Κωστόπουλο, έχει ως στόχο την προσέγγιση και την ενεργοποίηση των επιστημόνων.

2. Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης με επικεφαλής τον Γιάννη Σμυρλή αναλύει και επεξεργάζεται το διεθνές περιβάλλον και στη συνέχεια υποστηρικτικά προς το κόμμα ενημερώνει και προωθεί τις εθνικές μας θέσεις πάνω σε κρίσιμα θέματα της διεθνούς κοινότητας. Παράλληλα δημιουργεί ένα ευρύ δίκτυο συνομιλητών στους διεθνείς οργανισμούς. Επιδιώκουμε να αποτελέσει ένα σύγχρονο think tank αποτελούμενο από επιστήμονες έτοιμους να προσφέρουν και να προσθέσουν στον πολιτικό λόγο και τη στρατηγική της ΝΔ.

3. Σε μια εποχή που οι παραγωγικές δυνάμεις βάλλονται, η Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων με επικεφαλής τον Βασίλη Ξυπολυτά, σε συνεργασία με τους σχετιζόμενους Τομείς Κοινοβουλευτικού Έργου, συζητά, αξιολογεί και επεξεργάζεται προτάσεις και θέσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προσπαθεί να βρει λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Παράλληλα με τη δράση της επιδιώκει να συνδράμει στην δημιουργία συνθηκών υγιούς επιχειρηματικότητας, να ενημερώσει και να κατευθύνει νέους επιχειρηματίες και όχι μόνο.

4. Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού. Έχουμε βαθιά πίστη στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί και πρέπει επιτέλους να διαδραματίσει η Ελληνική Ομογένεια στην πορεία της πατρίδας μας. Η Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού ξεπερνά τα μονοκομματικά όρια και μέσα από την πλούσια δράση της επιδιώκει να δώσει λύσεις στα θέματα των απόδημων Ελλήνων, αλλά και να αναπτύξει μέσα από τη συνεργασία, τον αυτοσεβασμό και την αλληλεγγύη των Ελλήνων, συνέργειες που θα ενδυναμώσουν τον Ελληνισμό στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ο κ. Τάκης Σκανδαλάκης έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο.

5. H Γραμματεία Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα με το εύρος των οργανώσεων που περιλαμβάνει και την πολυσχιδή δραστηριότητά της, αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην πολιτική δράση και παρέμβαση του κόμματος. Δε θέλουμε τη γνωστή σε όλους μας συνδικαλιστική εικόνα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, αρνητική τις πιο πολλές φορές. Την αποστολή της Γραμματείας έχει αναλάβει ο Θεόδωρος Κόλλιας.

6. Γραμματεία Αγροτικών Θεμάτων

Στόχος της Γραμματείας Αγροτικού είναι να πλαισιώσει τους αγρότες μας, τους μπροστάρηδες της πρωτογενούς παραγωγής, με τεχνογνωσία και εμπειρία σε όλα τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Στήριξη των αγροτών,  αναβάθμιση του ρόλου τους και ενίσχυση ανταγωνιστικότητας.

Ο Γιώργος Ανέστης έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, με επιπλέον στελεχιακό δυναμικό που θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.

7. Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων

Μέσα από τη δράση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων και της Μαρίας Συρεγγέλα, η ΝΔ φιλοδοξεί όχι μόνο να αναδείξει αλλά και να θεραπεύσει τις έμφυλες ανισότητες στην ελληνική κοινωνία.

Διεκδικούμε την ισότιμη συμμετοχή των Γυναικών στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνία.

8. Η Γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων με επικεφαλής το Γιώργο Σταμάτη έχει ως βασική αποστολή τη στήριξη κινήσεων πολιτών σε όλη την Ελλάδα μέσα από εθελοντικές δράσεις.

Σε μια εποχή που τα προβλήματα σε επίπεδο καθημερινότητας είναι έντονα (και ιδιαίτερα με το προσφυγικό και την διαρκώς αυξανόμενη ανεργία) η ΝΔ στηρίζει τον εθελοντισμό και τις κοινωνικές, φιλανθρωπικές κ.α. δράσεις, δομές και φορείς που παράγουν πλούσιο έργο και που πολλές φορές καλύπτουν ή και υποκαθιστούν στις μέρες μας το ίδιο το κράτος.

9. Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος.

Η Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος λειτουργεί, προκειμένου η Παράταξη να έρθει σε επαφή με ακόμη περισσότερες οργανώσεις που εκφράζουν ευρύτερες κοινωνικές ομάδες περιβαλλοντικής, κοινωνικής και φιλανθρωπικής ευαισθησίας με συγκεκριμένα θεματικά αντικείμενα.

Η Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος και η επικεφαλής Κα Ζωή Ράπτη έχει την ευθύνη της καθημερινής επικοινωνίας με αυτές τις οργανώσεις, και την ανταπόκριση σε θέματα που αφορούν τις πολιτικές και τη δραστηριότητα της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμη και τη διοργάνωση events ενισχύοντας τα μηνύματα του εθελοντισμού και της προσφοράς στα οποία βαθιά πιστεύουμε

10. Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

Αντικείμενο της Γραμματείας είναι η ανάλυση και η επεξεργασία των πολιτικών για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε αυτό το πλαίσιο η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Τάσο Γαϊτάνη,  αξιοποιεί τις γνώσεις και την εμπειρία των μελών της Αυτοδιοίκησης Α & Β βαθμού και  συνδράμει στην υποστήριξη των οργάνων του κόμματος στα θέματα τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση, να δουλέψουν συλλογικά.

Αφήσαμε τελευταίες τις 3 Γραμματείες περισσότερο γνωστές για τη δράση και τα αποτελέσματά τους!

11. Γραμματεία Οργανωτικού.

Η καρδιά και η ψυχή του κόμματος έχει ως βασικό στόχο το συντονισμό όλων των τοπικών και περιφερειακών οργανώσεων της ΝΔ στην ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό. Ο Βασίλης Σπανάκης έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο και το εκτελεί με επιτυχία.

12. Γραμματεία Προγράμματος.

Αξιοπιστία - Αριστεία - Αλληλεγγύη - Ανάπτυξη - Αξιοκρατία.

Με αυτούς τους 5 άξονες η Γραμματεία Προγράμματος έχει επιφορτιστεί να σχεδιάσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας. Ο Γιώργος Στεργίου είναι στον πυρήνα αυτής της προσπάθειας και ήδη εργάζονται με εντατικό ρυθμό για την εκπόνηση του Κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

13. Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας:

Η καρδιά της επικοινωνίας, της στρατηγικής και του πολιτικού λόγου της παράταξής μας, χτυπά στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας με επικεφαλής τον Γιάννη Οικονόμου.  Μέσα από αναλύσεις δημοσκοπήσεων, των τάσεων της κοινωνίας και της επιμόρφωσης στελεχών,

συγκροτεί την εμπροσθοφυλακή της επικοινωνιακής στρατηγικής της ΝΔ.

Τελειώνοντας, θέλω να επισημάνω τα εξής:

• Μέσα από αυτή τη δράση μας, ζητάμε την γνώμη της κοινωνίας και την καλούμε να αναδείξει προβλήματα, πολιτικές προτάσεις και να συμμετέχει στη διαμόρφωση της επικαιροποιημένης ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας.

• Παίρνουμε δηλαδή, από το ερωτηματολόγιο που έχει εκπονήσει η κάθε Γραμματεία και είναι αναρτημένο στο site του κόμματος, για τα θέματα αρμοδιότητάς της

• και θα μας απαντήσουν οι ενεργοί πολίτες,

• ένα πολύ σημαντικό feedback, το οποίο αξιοποιούμε.

• Το πρωτοποριακό αυτή της δράσης είναι ότι καλούμε αυτούς τους ανθρώπους στο συνέδριό μας, με την ιδιότητα του Θεματικού Συνέδρου, εφόσον δηλώσουν ότι το επιθυμούν.

• Βάζουμε την κοινωνία στο πυρήνα της διαδικασίας του policy making. Δεν παράγουμε πολιτική ερήμην της.

• Τους καλούμε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα παράλληλων συζητήσεων του 10ου Τακτικού Συνεδρίου και να συζητήσουμε - συνδιαμορφώσουμε τις πολιτικές μας.

• Δεν αναζητούμε βουβά κομματικά ακροατήρια.

• Αναζητούμε ενεργούς πολίτες που θέλουν να ακουστούν και που θα εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε συγκεκριμένα θέματα.

• Και αυτό είναι κάτι καινοτόμο για την παράταξή μας, με τον Κ. Μητσοτάκη.

• Δεν φοβόμαστε το νέο, το διαφορετικό. Απεναντίας το επιζητούμε.

Φίλες και Φίλοι,

το άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία δεν αποτελεί ένα προεκλογικό ευφυολόγημα. Μέσα από τη βούληση και βέβαια τη δράση του Προέδρου μας, μέσα από την προσωπική δράση όλων ημών θα επιτύχουμε τη διεύρυνση της ΝΔ.

Μια διεύρυνση που δεν αποσκοπούμε να συντελεστεί στα στενά εκλογικά όρια που θέτουν οι συγκυρίες. Αποσκοπούμε να δημιουργήσουμε έναν συνεχή δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες.

Είναι απαίτηση της κοινωνίας. Είναι απαίτηση της νέας εποχής, για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα μας».

Σχόλια