default-image

Αρχίζει σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Οικονομία
Αρχίζει σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των θεσμών και αύριο αναμένεται να αρχίσουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης .

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν υπό τη σκιά της διαρροής των συνομιλιών αξιωματούχων του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένης της Ντέλιας Βελκουλέσκου.

Οι διαρροές αυτές αλλά και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος συζητήθηκαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιοβάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν

Από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο, εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου.

Σους στόχους της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για το χρέος.

«Η διαπραγμάτευση του χρέους είναι μέρος του πλαισίου συμφωνίας και νομίζω ότι μπορεί και πρέπει να προχωρήσει με λελογισμένο τρόπο προκειμένου μαζί με τη συμφωνία και την πρώτη αξιολόγηση να είμαστε σε βιώσιμη στρατηγική εξόδου από την κρίση» δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News