default-image

Μπαράζ τηλεφωνημάτων λόγω διαρροών

Ελλάδα
Μπαράζ τηλεφωνημάτων λόγω διαρροών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σειρά τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους είχε το Σάββατο και την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις διαρροές συνομιλιών. Από τις συνομιλίες αυτές διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιοβάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News