default-image

Κλειστή για τα φορτηγά η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων

Ελλάδα
Κλειστή για τα φορτηγά η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστή, για δεύτερο 24ωρο, παραμένει για τα φορτηγά η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του Πολυκάστρου, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων.

Οι πρόσφυγες έχουν στήσει σκηνές στο οδόστρωμα και επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία, ενώ η κίνηση των φορτηγών διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους. Ανάλογη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στον παλιό δρόμο Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου.

Ωστόσο, δεν έλλειψαν και οι στιγμές έντασης, καθώς οδηγός νταλίκας, που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στο κλείσιμο του δρόμου, διαπληκτίστηκε με πρόσφυγες. Τα «αίματα άναψαν» και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών.

Διαπληκτισμοί καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο και μεταξύ αγανακτισμένων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή. Όλα τα περιστατικά βέβαια, έληξαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στο μεταξύ, η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδα - ΠΓΔΜ, παραμένει για 16η μέρα υπό κατάληψη, από πρόσφυγες και μετανάστες, που αντιδρούν στο κλείσιμο των συνόρων.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News