Ελλάδα

Σ.Θεοδωράκης: "Παραμάγαζο" στη δικαιοσύνη στήνει ο Α. Τσίπρας

Για απόπειρα να στήσει παραμάγαζο, όπως είπε, στη Δικαιοσύνη, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης εστιάζοντας στη στάση και τους χειρισμούς της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η πολιτική ανασκόπηση της εβδομάδας από το neakriti.gr.

«Επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου, αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου. Ήταν δικαστής, αλλά θεωρούσε «παράνομο, απεχθές και επονείδιστο» το χρέος. Ήταν δικαστής αλλά έστελνε επιστολές στο Γιούνκερ λέγοντάς του ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά της λιτότητας.

Και βεβαίως ανταμείφθηκε η κυρία Θάνου. Έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η κυρία Θάνου συνηθίζει να λέει από τότε στις συνεντεύξεις της ότι «ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό». Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το «Θεός» είναι το ψευδώνυμο του κ.Τσίπρα. Έφτασε στο σημείο να μηνύσει τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη για εξύβριση και δυσφήμιση.Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια.

Για τον κ. Παπαγγελόπουλο ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «το καλοκαίρι του 2009 διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ.Τη μια μέρα παραιτήθηκε από δικαστής και την άλλη τοποθετήθηκε στην ΕΥΠ. Έχουμε κάθε λόγο λοιπόν να πιστεύουμε ότι ήταν ένας υπάκουος κυβερνητικός δικαστής και γι' αυτό επελέγη στην έμπιστη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Στη συνέχεια ιδιώτευσε, μέχρι που τον ανακαλύψατε ξανά εσείς κ. Τσίπρα. Ή για να είμαι δικαιότερος ίσως ήταν φαεινή ιδέα του κ. Καμμένου, ο οποίος τον είχε προτείνει για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ποιος όμως ήταν ο δικαστής κ. Παπαγγελόπουλος; Είχε ασχοληθεί με καταγγελίες για ύποπτες κομματικές χρηματοδοτήσεις. Κανένα συμπέρασμα. Η υπόθεση στο αρχείο. Είχε ασχοληθεί με τις αυθαίρετες βίλες δικαστών, νομαρχών, πολιτικών, πολεοδόμων, πρώην δημάρχων σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. Κανένα συμπέρασμα, χιλιάδες πρωτοσέλιδα. Στο αρχείο η υπόθεση. Και βέβαια είχε ασχοληθεί με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Θυμάστε, αυτοκτονία Τσαλικίδη; Θυμάστε τα πορίσματα του κ. Παπαγγελόπουλου; Διενήργησε προσωπικά την προκαταρκτική έρευνα για λόγους εθνικής ασφαλείας και μετά από μήνες κανένα συμπέρασμα. Στις ελληνικές καλένδες η υπόθεση. Το λέω στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ που νομίζουν ότι έχουν μεταγράψει κανέναν Ντι Πιέτρο. Άλλο Παπαγγελόπουλος, άλλο Αντόνιο Ντι Πιέτρο. Το πρόβλημά σας είναι η διαπλοκή των άλλων».

Ειδική αναφορά έκανε στην αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά δολοφόνου, κατ ομολογία. «Ήταν μια ντροπιαστική μέρα για τη δικαιοσύνη», είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιβράβευσε με κρατική διαφήμιση εφημερίδες που λασπολόγησαν κατά του Ποταμιού και πως η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία «και εξουσία είσαστε εσείς», όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να χτυπήσει τη διαφθορά αλλά αντιθέτως την συντηρεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ, ert.gr

Σχόλια