default-image

Η αξιοπιστία κλονίζεται από τις αποκαλύψεις των Wikileaks

Ελλάδα
Η αξιοπιστία κλονίζεται από τις αποκαλύψεις των Wikileaks

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με όρους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης πρέπει να γίνεται η διαπραγμάτευση», επισημαίνει σε επιστολή του προς την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κρ. Λαγκάρντ ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, σε επιστολή που της απέστειλε και στην οποία εκφράζει τον προβληματισμό του για τις αποκαλύψεις των Wikileaks.

«Η επιστολή αυτή κλονίζεται από τις αποκαλύψεις των Wikileaks», εκτιμά ο πρωθυπουργός στην επιστολή του προς την κ. Λαγκάρντ.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ζητά να ξεκαθαρίσει το Ταμείο εάν αυτά που αποκαλύπτονται είναι επίσημες θέσεις του Ταμείου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα τρία σημεία των διαλόγων που αποκαλύφθηκαν, τα οποία επισήμαιναν νωρίτερα πηγές της κυβέρνησης: Πρώτον, για το ότι τα στελέχη του ΔΝΤ αναφέρονται στην πρόκληση πιστωτικού γεγονότος με σκοπό να βρεθεί η χώρα σε οριακό σημείο ώστε να υποκύψει στις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ.

Χαρακτηρίζουν το πιστωτικό γεγονός με κυνικό τρόπο ως το μοναδικό κίνητρο για συμφωνία και μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας. Δεύτερον, ότι συσχετίζουν την υπόθεση της Ελλάδας με το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρισκάροντας συνολική πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη. Τρίτον, ότι διατυπώνουν την πρόθεση τους να απειλήσουν ακόμη και την Γερμανίδα καγκελάριο, κα Μέρκελ, με σκοπό να την εξαναγκάσουν να προσχωρήσει στις θέσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News