default-image

Παραιτήθηκε ο Γιαν Φαμπρ μετά τον σάλο

Πολιτισμός
Παραιτήθηκε ο Γιαν Φαμπρ μετά τον σάλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παραίτησή του από επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου υπέβαλε ο Βέλγος Γιαν Φαμπρ μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από την απόφασή του να αφιερώσει το Φεστιβάλ σε βελγικές παραγωγές, όπως είχε ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου.

Τις έντονες αντιδράσεις Ελλήνων καλλιτεχνών είχαν προκαλέσει τα σχέδια του Φλαμανδού καλλιτέχνη για το Φεστιβάλ που περιλάμβαναν πολύ λίγες ελληνικές παραγωγές και αφιέρωμα στον βελγικό πολιτισμό.

Χθες, Παρασκευή, με επιστολή τους, οι καλλιτέχνες ζητούσαν την παραίτηση του Γιάν Φαμπρ, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «persona non grata», ενώ καλούσαν σε παραίτηση και τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους προς τον υπουργό, οι καλλιτέχνες ανέφεραν σχετικά με το διορισμό του Γ. Φαμπρ και το πρόγραμμα που ανακοίνωσε: «Συμφωνήσαμε με συντριπτική πλειοψηφία, ότι πρόκειται για μία απαράδεκτη και έκθετη, τόσο νομικά, όσο και ηθικά ενέργεια, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και εναντίον των χειμαζόμενων ή και ανέργων Ελλήνων δημιουργών. Επειδή οι συγκεκριμένες αυτές πράξεις ελέγχονται ως παράνομες και κυρίως εχθρικές για τη ζωντανή καλλιτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό του τόπου, ζητάμε την άμεση παραίτησή σας».

πηγη:naftemporiki

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News