default-image

Τέλος διανυκτέρευσης 1 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα
Τέλος διανυκτέρευσης 1 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδέα δεν είναι καινούργια , έγινε όμως αμέσως θέμα συζήτησης αφού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται στην επιβολή ενός ευρώ ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. Το ποσό που θα συγκεντρώνεται θα διατίθεται όπως εξήγησε για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το tornosnews.gr το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία  της Θεσσαλονίκης  επανήλθε στο προσκήνιο κατά την εκδήλωση προς τιμήν του δημάρχου που οργάνωσε  η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων- FedHatta το βράδυ της Δευτέρας, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας του προγράμματος «Δώδεκα».

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Όπως είπε ο κ.Μπουτάρης, η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης θα συνοδευτεί από την κατάργηση του τέλους Παρεπιδημούντων. Ανέφερε ακόμη ότι ανάλογα τέλη έχουν επιβληθεί σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στη Ρώμη (4 ευρώ) και στο Μιλάνο (5 ευρώ). Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα θεσπίστηκε περιβαλλοντικός φόρος στους τουρίστες των Βαλεαρίδων νήσων στην Ισπανία.

Ο δήμαρχος εισηγείται το τέλος διανυκτέρευσης, που θα πληρώνουν οι τουρίστες, να ξεκινήσει εθελοντικά και εάν υιοθετηθεί από τουλάχιστον το 70% των επιχειρήσεων να επιβληθεί υποχρεωτικά για όλους.

Στην εκδήλωση, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης της πολυπολιτισμικότητας της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην προσέλκυση Τούρκων και Ισραηλινών τουριστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News