default-image

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό μετά τους διαξιφισμούς στη Βουλή

Ελλάδα
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό μετά τους διαξιφισμούς στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ η οποία, σύμφωνα με όσα είπε από το βήμα της Βουλής χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα βγάλει πόρισμα εντός δύο μηνών συγκεκριμένα μέχρι τα τέλη Μαΐου. Ακόμη, πρόκειται να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με τη Siemens και να επανεξεταστούν οι δικογραφίες πολιτικών προσώπων.

Στις τρεις «πρωτοβουλίες» του Πρωθυπουργού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ζητώντας παραίτηση Τσίπρα και διενέργεια εκλογών.  

Επί της ουσίας η ακραία πόλωση του πολιτικού σκηνικού θα συμπέσει με την εν εξελίξει προσπάθεια για κλείσιμο της αξιολόγησης και τα σχετικά νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή και φυσικά με την εθνική προσπάθεια για το «άνοιγμα» της συζήτησης για την απομείωση του χρέους της χώρας.

Την ίδια ακριβώς περίοδο η χώρα και η κυβέρνηση θα δοκιμαστούν από το προσφυγικό, αφού θα κριθεί εν πολλοίς τόσο η λειτουργία ή μη της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας όσο και η τύχη των 50.000 εγκλωβισμένων εντός συνόρων προσφύγων και μεταναστών.       

Μια πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει ήταν και η σκληρή χθεσινοβραδινή κόντρα του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη δευτερολογία τους πάντως ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για παραίτησή του και προσφυγή στις κάλπες είπε στον πρόεδρο της Ν.Δ.: «Όταν βγαίνετε στο εξωτερικό λέτε ότι δεν βιάζεστε, ότι η χώρα είχε τρεις φορές εκλογές δεν χρειάζεται τέταρτη», ενώ από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης είπε στον κ. Τσίπρα ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει «την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και τα κανάλια. Εσείς θα ψηφίσετε την πρότασή που ετοιμάζουμε για εξεταστική επιτροπή περί capital controls, για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο τρίτο μνημόνιο και τα plan B του Βαρουφάκη;».

Κυβερνητικά στελέχη, αμέσως μετά το πέρας της συζήτησης στη Βουλή σημείωναν ότι ο κ. Μητσοτάκης «προτίμησε να μην πει κουβέντα για την ταμπακιέρα, για την πρόταση για εξεταστική, για την επαναδιαπραγμάτευση με τη Siemens» και «απλά περιορίστηκε να μεταφέρει ένα προ ημερών αίτημα-πρωτοσέλιδο εφημερίδας για εκλογές».

Από την πλευρά τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έλεγαν ότι στην παρουσία του στη χθεσινή συζήτηση έστειλε τρία μηνύματα:

?      να αφήσει η κυβέρνηση τους δικαστές να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους

?      ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ήδη παραιτηθεί από την επίλυση των προβλημάτων για τους Έλληνες πολίτες

?      και τέλος ότι η Ν.Δ. όχι μόνο δεν κρύβει τα οικονομικά της, αλλά το αντίθετο, λύνει το πρόβλημα.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News