default-image

Πάνω από 5.700 πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Ελλάδα
Πάνω από 5.700 πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 5000 είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά ενώ οι σκηνές που έχουν στηθεί είναι περισσότερες από 1000.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται συνολικά 5.745 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με 15 πρόσφυγες μόνο από τη Μυτιλήνη.

Οι σκηνές που έχουν στηθεί στους περισσότερους σταθμούς του λιμανιού ανέρχονται σε 1.100.

Στο μεταξύ, σήμερα θα υπάρξει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους πρόσφυγες, όπου θα κοινοποιούνται οι λόγοι που θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι, αλλά και οι διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν καθώς τα σύνορα πλέον είναι κλειστά, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας.

 Στην όλη διαδικασία αναμένεται να υπάρξει η συνδρομή και μεταφραστών.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα, αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη, που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1.300 ατόμων.

 Μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν επίσης σε κέντρο φιλοξενίας που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News