default-image

300 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο

Ελλάδα
300 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 300 μετανάστες έχουν αποβιβασθεί από τα χαράματα σήμερα στη Λέσβο, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό των υπό περιορισμό διαμενόντων προσφύγων και μεταναστών στο χοτ σποτ της Μυτιλήνης, οι οποίοι και περιμένουν την ενεργοποίηση των όσων προβλέπει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας ώστε να υποβάλουν αίτηση ασύλου ή να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Χθες Δευτέρα πάντως και μέχρι σήμερα τα χαράματα ήταν μικρός ο αριθμός των όσων έφτασαν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα, συνολικά στα νησιά αποβιβάσθηκαν 161 άτομα κυρίως Πακιστανοί μετανάστες. Στη Λέσβο χθες αποβιβάσθηκαν 103 άτομα, στη Χίο 58 ενώ στη Σάμο δεν αποβιβάσθηκε κανένας.

Εναπομείναντες με το παλιό καθεστώς καταγραφής, οι οποίοι σταδιακά αναχωρούν για την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι 686 στη Μυτιλήνη, 29 στη Χίο και 213 στη Σάμο.

Υπό περιορισμό στα χοτ σποτς των τριών νησιών μιας και μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 20η Μαρτίου, με στοιχεία χωρίς τις σημερινές πρωινές αφίξεις, παραμένουν: Στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 1691, στη Χίο 1366 και στη Σάμο 189.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News