Ελλάδα

Επιμένει ο Μάρδας για τους πρόσφυγες – επενδυτές

Δεν έχω πάρει ποτέ πίσω καμία δήλωσή μου και δεν θα το κάνω ούτε τώρα είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας που υπεραμύνθηκε των δηλώσεων του περί αναζήτησης επενδυτών ανάμεσα στους πρόσφυγες. Μάλιστα, ο κ. Μάρδας πρόσθεσε πως υπάρχουν και έρευνες και διεθνής εμπειρία για το θέμα.

Αμετακίνητος από τη θέση του εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας και στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Δημήτρης Μάρδας επανέλαβε την πρότασή του να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης όσοι πρόσφυγες μπορούν και θέλουν να επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Mega είπε ότι θα κάνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση. «Θα καταθέσω την εισήγησή μου στην κυβέρνηση σήμερα», είπε και αναφέρθηκε σε πλούσιο υποσύνολο ανάμεσα στους πρόσφυγες. Είπε ότι είναι λάθος ότι οι πλούσιοι πήγαν ήδη στις χώρες που ήθελαν.

Ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ισχυροί οικονομικά Σύροι που έχουν αφήσει τη χώρα τους, όμως δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε μια ασφαλή ευρωπαϊκή χώρα.

«Ακόμα κι ο κόσμος που είχε πολλά χρήματα στη Συρία δεν μπόρεσε να φύγει, επειδή δεν πήρε τη βίζα που ήθελε. Πολλοί έχουν βρεθεί στην Τουρκία, χωρίς να έχουν μπορέσει να πάρει μαζί τα χρήματά τους» είπε στον ΑΝΤ1 και διευκρίνισε ότι, δεν αναφέρεται σε όλους τους πρόσφυγες.

«Δεν λέω εγώ ότι είχαν πολλά χρήματα κάποιοι μαζί τους», σημείωσε και διευκρίνισε ότι, «όταν ετοιμάζουμε μία εισήγηση δεν την κάνουμε έτσι, έχουμε κάνει την έρευνά μας, για το τι γίνεται στις άλλες χώρες. Ο νόμος ο οποίος αναφέρεται στα ακίνητα, αναφέρθηκε στη μορφή παραδείγματος» δήλωσε και ξεκαθάρισε ότι , «δεν εισάγεται καμία μορφή διάκρισης. Έχουμε 50.000 άτομα που θα ακολουθήσουν μία διαδικασία. Το θέμα που τέθηκε είναι ότι, αν υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν χρήματα για επένδυση, θα τα δούμε».

Ο κ. Μάρδας ανέφερε πως για το θέμα «υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε εμπειρία και στο βαθμό που μπορούμε να την εφαρμόσουμε».

Σχόλια