default-image

Ιερώνυμος: Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ ενότητα και ομοψυχία

Ελλάδα
Ιερώνυμος: Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ ενότητα και ομοψυχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ ενότητα και ομοψυχία. Να προχωρήσουμε από κοινού Έλληνες και Ευρωπαίοι», τόνισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τους διατελέσαντες εκπροσώπους του ελληνικού λαού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της εγγυητικής παρουσίας των κοινοβουλευτικών θεσμών και των αρχών της Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική, σε μια τόσο κρίσιμη και πολυτάραχη συγκυρία». Υπερθεμάτισε μάλιστα σχετικά με την επισήμανση ότι «Η ιστορία γράφεται από πρόσωπα».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στο έργο του βουλευτή, που όπως είπε «είναι να υπηρετεί τους αδυνάτους, να περιφρουρεί το κοινό καλό, να προστατεύει από την αυθαιρεσία», ενώ συμπλήρωσε πως «η Πατρίδα, όπως και η Εκκλησία είναι κοινή μας οικογένεια. Δεν υφίστανται, όμως, ως έννοιες αυτονόητες έξω από το πλήρωμα των προσώπων που τις απαρτίζουν. Έτσι και η έννοια της μνήμης, της συνέχειας γίνεται απτή πραγματικότητα. Και τούτο είναι το μεγαλύτερο προνόμιο που μπορεί να διαθέτει ένας λαός. Κοιτάζοντας πίσω και μαθητεύοντας τη μνήμη των πολιτικών αυτών, να εξοπλιστούμε φυσικά, να επωμιστούμε διδάγματα και ο καθένας με τον τρόπο του να τα δώσουμε στις προκλήσεις των καιρών».

Σε άλλο σημείο του λόγου του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε για τον θάνατο, που για πολλούς θεωρείται ως τέλος. «Εμείς τον ονομάζουμε κοίμηση. Σημαίνει ότι διατηρούμε ζωντανή την ελπίδα, ότι διασώζουμε την ιερότητα της αξίας του ανθρώπου ακόμη και μετά θάνατον», είπε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ένωσης τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών Κωνσταντίνος Πυλαρινός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News