default-image

Επεισοδιακή "υποδοχή" των προσφύγων στη Βέροια

Ελλάδα
Επεισοδιακή "υποδοχή" των προσφύγων στη Βέροια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λεπτά μετά την έλευση του πρώτου λεωφορείου με τους Σύριους πρόσφυγες στο Στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου», εξαγριωμένοι πολίτες όρμηξαν λεκτικά εναντίον του βουλευτή Ημαθίας Γιώργου Ουρσουζίδη.

Ο βουλευτής βρισκόταν από νωρίς στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας, όμως μόλις το λεωφορείο με τους πρώτους πρόσφυγες πέρασε τις πύλες του στρατοπέδου, κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν προς το μέρος του.

Ο βουλευτής βγήκε αρχικά για να τους μιλήσει αλλά λίγο πιο θερμόαιμοι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο ίδιος, εμφανώς ξαφνιασμένος, βρήκε αμέσως καταφύγιο πίσω στην κλούβα. Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση, κάποιος πέταξε μια γουρουνοκεφαλή στην κλούβα, δημιουργώντας εκ νέου μια μικρή αναστάτωση.

"Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμε ειρήνη" είπε ένας ιερέας που ήταν παρών. "Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον προφήτη Ηλία. Εάν πειραχθεί μια τρίχα από τα μαλλιά αυτά αυτής της μοναχής, θα γίνει χαμός", πρόσθεσε.

Πηγή: veriotis

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News