Ελλάδα

Βουλγαρία:'Ετοιμη να φτιάξει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

Mε μια ωμή παραδοχή η Βουλγαρία ετοιμάζεται με τον πιο σκληρό τρόπο να γυρίσει την πλάτη στους πρόσφυγες. Η χώρα είναι έτοιμη να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορά της με την Ελλάδα ώστε να εμποδίσει τη διέλευση μεταναστών, φοβούμενη πως θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τη χώρα μετά το κλείσιμο της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων!

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε την Παρασκευή ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, προκαλώντας έντονο προβληματισμό.

Το βουλγαρικό Κοινοβούλιο σύμφωνα με το in.gr ενέκρινε τον περασμένο μήνα την υποστήριξη της αστυνομίας από τον βουλγαρικό στρατό στη φύλαξη των συνόρων της χώρας, ώστε να αποτραπεί η εισροή προσφύγων από την οποία πιέζονται κάποιες από τις γειτονικές της χώρες.

«Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τα ελληνικά σύνορα», είπε ο κ. Μπορίσοφ στο Κοινοβούλιο.

«Είναι πολύ μεγάλα και δεν φυλάσσονται, και μας ανησυχεί το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα τους τελευταίους μήνες. Είμαστε έτοιμοι να υψώσουμε φράχτη, εάν χρειαστεί», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το Νοέμβριο του 2013 η Βουλγαρία είχε αρχίσει να κατασκευάζει φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία. Σύμφωνα με το Reuters, έχουν ολοκληρωθεί περίπου 100 χλμ. από το σχέδιο για φράχτη μήκους 166 χιλομέτρων.

Σχόλια