default-image

Μείωση των μεταναστευτικών ροών προς το λιμάνι του Πειραιά

Ελλάδα
Μείωση των μεταναστευτικών ροών προς το λιμάνι του Πειραιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μείωση παρουσιάζουν οι μεταναστευτικές ροές προς τον Πειραιά, καθώς το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue star 1" που θα καταπλεύσει στις 09:40 το πρωί στο λιμάνι μεταφέρει μόνο 78 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" από τα Δωδεκάνησα μεταφέροντας μόνο 2 πρόσφυγες από Ρόδο.

Στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση, φιλοξενούνται περίπου 4.500 άτομα, ενώ πολλοί από αυτούς μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες και με το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον πολύ δύσκολα θα ανοίξουν, έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν ξανά στις χώρες καταγωγής τους.

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, εθελοντές δικηγόροι πιθανόν από το Σάββατο, με τη βοήθεια μεταφραστών θα μπορούν να δίνουν πληροφορίες προς τους μετανάστες και πρόσφυγες για το πως μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους και τι έγγραφα απαιτούνται. Επίσης θα δίνεται πληροφόρηση για τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος εγκλωβισμού τους αν μεταφερθούν εκεί.

Στη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών συμμετέχει από χθες ο στρατός με 5.000 μερίδες φαγητού καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ από τη Δευτέρα θα συμμετέχει και η εκκλησία. Ο Ερυθρός Σταυρός, επίσης, τη μία μέρα θα διανέμει ξηρά τροφή και την άλλη προϊόντα ατομικής υγιεινής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News