Ελλάδα

Διαμαρτυρίες αγροτών Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Μεσολόγγι, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ αγρότες της Αχαΐας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Πάτρα.

Ειδικότερα, οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συγκεντρώθηκαν αρχικά στον Κήπο των Ηρώων και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα προς τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες ζητούν μεταξύ άλλων, την πληρωμή του υπόλοιπου ποσού των επιδοτήσεων του 2015, καθώς και των σχεδίων βελτίωσης. Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των αγροτών είπαν ότι «είναι ντροπή να φθάνουμε στο σημείο να ζητούμε χρήματα, που θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί πριν από πολύ καιρό», ενώ δεν απέκλεισαν νέο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβου του Κεφαλόβρυσου.

Επίσης, αγρότες της Αχαΐας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Πάτρα, όπου ζήτησαν να τους καταβληθούν, χωρίς καθυστερήσεις, τα χρήματα που τους οφείλονται, προκειμένου, όπως είπαν, να είναι σε θέση να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια