Ελλάδα

Επικοινωνία Τσίπρα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γ. Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μετέφερε στο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ αλλά και τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την στάση της Άγκυρας και υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ, αλλά και τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Χθες, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας είχε ανάλογη τηλεφωνική επικοινωνία και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας της άμεση εφαρμογή της συμφωνίας καθώς και υποστήριξη σε υλικοτεχνικό επίπεδο.

Σχόλια