default-image

Επικοινωνία Τσίπρα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό

Ελλάδα
Επικοινωνία Τσίπρα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γ. Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μετέφερε στο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ αλλά και τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την στάση της Άγκυρας και υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ, αλλά και τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Χθες, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας είχε ανάλογη τηλεφωνική επικοινωνία και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας της άμεση εφαρμογή της συμφωνίας καθώς και υποστήριξη σε υλικοτεχνικό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News