Ελλάδα

Μάχη μέχρις εσχάτων απόψε στη Βουλή

Μάχη μέχρις εσχάτων αναμένεται να γίνει απόψε στη Βουλή, καθώς στις 7.00 το απόγευμα, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τη λειτουργία και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, είχε αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης.

Το κλίμα που θα επικρατήσει στη συνεδρίαση, αναμένεται εκρηκτικό με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, να δηλώνει ότι ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και ο ελληνικός λαός να μάθει ποιοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους. 

Πληροφορίες από την πλευρά της κυβέρνησης αναφέρουν οτι εδώ και μέρες συγκεντρώνονται στοιχεία και σχετικοί φάκελοι για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Από την πλευρά της ΝΔ διαμηνύεται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προσέλθει στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή «όχι ως κατήγορος, αλλά ως απολογούμενος για την εικόνα της χώρας».

Στο γαλάζιο στρατόπεδο βλέπουν πίσω από την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή μία απέλπιδα προσπάθεια διαφυγής από την σκληρή πραγματικότητα στην οποία έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση.

Στη σημερινή συζήτηση θα λάβουν μέρος και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ την Πέμπτη, οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Σχόλια