default-image

Ελληνες φοιτητές στο τροχαίο στην Ισπανία

Ελλάδα
Ελληνες φοιτητές στο τροχαίο στην Ισπανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από 14 εθνικότητες οι επιβαίνοντες στο πούλμαν που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην Ισπανία ανάμεσά τους και Έλληνες. Οι επιβαίνοντες στο λεωφορείο, το οποίο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και ανατράπηκε, ήταν φοιτητές που μετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus στην Ισπανία.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι φοιτητές είναι 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ανάμεσά τους σίγουρα Ελβετοί, Νορβηγοί, Αγγλοι, Τούρκοι και Ουκρανοί. Πριν λίγο έγινε γνωστό από τα ισπανικά ΜΜΕ ότι υπήρχαν και Έλληνες στο πούλμαν, αλλά κανείς δεν ξέρει κάτι για την κατάσταση της υγείας τους.

Το τραγικό δυστύχημα, σημειώθηκε σήμερα στην Ισπανία. Πούλμαν που μετέφερε ξένους φοιτητές που μετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus στη χώρα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί! Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 57 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές μεταξύ 22-29 ετών, και όλοι φέρουν τραύματα. Τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν είχαν πάει στο φεστιβάλ «Las Fallas» στη Βαλένθια. Το δυστύχημα συνέβη κατά την επιστροφή τους στη Βαρκελώνη.

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Freginals στον αυτοκινητόδρομο AP7. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και το λεωφορείο στη συνέχεια ανατράπηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News