Ελλάδα

Βγήκαν παράνομοι Σομαλοί μετανάστες τα ξημερώματα στην Άνδρο

Είκοσι πέντε μετανάστες όλοι Σομαλοί, σύμφωνα με δική τους δήλωση, βγήκαν το πρωί του Σαββάτου κάπου στα Άχλα της Άνδρου. Κάτοικος τους εντόπισε στο δρόμο το πρωί και τους μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου εξήγησαν στην Αστυνομία ότι κατευθύνονταν στην… Αττική, αλλά χάλασε η μηχανή της βάρκας στην οποία επέβαιναν και βρέθηκαν στην Άνδρο.

Είπαν επίσης ότι μαζί τους ήταν άλλα 20 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν στη συνέχεια από την Αστυνομία. Ο Τούρκος δουλέμπορος τους άφησε στα Άχλα λέγοντάς τους πως «Εδώ είναι η πόλη» και μάλιστα έλαβε 1000 λίρες Τουρκίας από κάθε άτομο για τη μεταφορά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στα Άχλα τους έφερε πλοιάριο από Τουρκία και τους έριξε στην θάλασσα τα τελευταία μέτρα και κολύμπησαν στην ακτή. Πρόκειται για 25 άτομα, 23 Σομαλοί και 2 Πακιστανοί ανάμεσά τους 8 γυναίκες και 3 παιδιά οι οποίοι ταξίδευαν τρεις μέρες από τα παράλια της Τουρκίας.

Οι Αρχές εκφράζουν αμφιβολίες για το πώς ένα πλοιάριο διέσχισε όλο το Αιγαίο. Είναι η πρώτη φορά που οι αδίστακτοι δουλέμποροι φτάνουν στην Άνδρο ενώ στο παρελθόν δυο φορές αποβίβασαν μετανάστες στην Αμοργό. Με εξαίρεση τα συνήθη νησιά που δέχονται σταθερά παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από androsportal.gr και masternews.gr

Σχόλια