default-image

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Ελλάδα
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύσκεψη για το προσφυγικό πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία που επιτεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται σύσκεψη για το προσφυγικό υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η κυβερνητική εκπροσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, καθώς επίσης και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι για την εφαρμογή της συμφωνίας η Ελλάδα θα λάβει άμεσα ουσιαστική ενίσχυση σε υποδομές και προσωπικό, ενώ τόνισε ότι πλέον τίθενται τρία φίλτρα τα οποία θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία «σημαντική διπλωματική επιτυχία» της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι όλες αυτές τις ημέρες, αθόρυβα μεν αλλά σε συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία, εργαστήκαμε να αποτρέψουμε παράλογες απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς που ήθελαν να βάλουν στο τραπέζι το κυπριακό πρόβλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News