Ελλάδα

Από τη Λέρο πέρασε ο συνεργός του μακελάρη Αμπντεσλάμ

Και από την Ελλάδα είχε περάσει όπως όλα δείχνουν ο συνεργός του μακελάρη Αμπντεσλάμ.Αστυνομική πηγή αποκάλυψε ότι o Αμίν Τσουκρί μπήκε στην Ευρώπη περνώντας από τη Λέρο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015.Ο συνεργός του Αμπντεσλάμ συνελήφθη την Παρασκευή μαζί του στο Βέλγιο .

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "L' Express" που επικαλείται αστυνομική πηγή που παρακολουθεί την έρευνα για τον εντοπισμό των τρομοκρατών που  σχετίζονται με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, o Αμίν Τσουκρί ή Monir Ahmed Alaaj, μπήκε στην Ευρώπη περνώντας από τη Λέρο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015.  

Είχε γίνει γνωστό από την Παρασκευή από τη βελγική εισαγγελία ότι ένας συνεργός του Αμπντεσλάμ συνελήφθη μαζί του και πως τραυματίστηκε ελαφρά. Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιούσε ένα πλαστό συριακό διαβατήριο με το όνομα Μονίρ Άχμεντ Αλάατζ και μια πλαστή βελγική ταυτότητα με το όνομα Αμίν Σούκρι.

Με το ψευδώνυμο Amine Choukri

Επί του παρόντος σύμφωνα με το protothema.gr  οι βελγικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την πραγματική ταυτότητα αλλά και τον ρόλο του συνεργού του Αμπντεσλάμ στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι μετά τη σύλληψή του χτες στο Μολενμπέκ.

Ο φερόμενος ως Mounir Ahmed Alaaj, με το ψευδώνυμο Amine Choukri, είχε περάσει από αστυνομικό έλεγχο στις 3 Οκτωβρίου του 2015 στη Γερμανία, ενώ άγνωστος παραμένει ο ρόλος του στα τυφλά χτυπήματα των τρομοκρατών στην καρδιά του Παρισιού. Ο αστυνομικός έλεγχος του Οκτωβρίου είχε γίνει σε αυτοκινητόδρομο της γερμανικής πόλης Ουλμ.

Η έφοδος της αστυνομίας έγινε την Παρασκευή το απόγευμα σε κατοικία της οδού Κατρ Βαν στο Μόλενμπεκ, μια κοινότητα που έγινε γνωστή μετά της επιθέσεις του Παρισιού επειδή εκεί κατοικούσαν πολλοί από τους καμικάζι.

Σχόλια