default-image

Να ανοίξουν τα σύνορα ζήτησαν οι Χανιώτες για τους πρόσφυγες

Κρήτη
Να ανοίξουν τα σύνορα ζήτησαν οι Χανιώτες για τους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε πανό και συνθήματα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο συγκέντρωση υπερ των προσφύγων στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Με κυρίαρχα συνθήματα "καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες" και "για ένα κόσμο χωρίς φράχτες για τα θύματα των επεμβάσεων - Για έναν κόσμο χωρίς προσφυγιά και ρατσισμό", τα Χανιά συμμετείχαν στην πανελλαδική δράση που πραγματοποιείται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας καθώς και της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες μοίραζαν ακόμη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ φυλλάδια σε διερχόμενους πολίτες στα οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν.

«Το μήνυμα είναι να ανοίξουν τα σύνορα»

«Διαδηλώνομε σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα για να νικήσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να ηττηθεί ο ρατσισμός και η φασιστική απειλή».

Μιλώντας για την εκδήλωση των Χανίων το μέλος του Κινήματος Ενάντια στο Φασισμό και το Ρατσισμό, Μαργαρίτα Παπαμηνά, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το μήνυμα είναι να ανοίξουν τα σύνορα», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νεκτάριος Πετράκης επεσήμανε: «Στο ρατσισμό και το φασισμό απαντάμε με το κύμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες».

Το συλλαλητήριο των Χανίων οργάνωσαν σωματεία και συλλογικότητες εκπρόσωποι των οποίων σε σύντομες ομιλίες τους έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες καταδικάζοντας την πολιτική των κλειστών συνόρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News